Gratis pje kijken prive sex op

gratis pje kijken prive sex op

Aangezien elke relatie anders is en elke persoon anders in elkaar steekt is het moeilijk om raad te geven. Ik weet niet of de mogelijkheid bestaat om via dit forum contact op te nemen met elkaar zodat we op een discrete manier verder op dit onderwerp kunnen ingaan? Hoevaak ik hier lees en verdrietig achter laptop zit! Zucht, 13 jr getrouwd, 2 kids voelt toch aan als 3 , ben Ik ergens mezelf verloren.

Vooral blijven vliegen, rennen opstaan en weer doorgaan. Man recent gediagnostiseerd en aan rithalin. Thuis liggen al jaren klussen en ik werk ook 4 dg dus krijg het in mijn eentje ook niet rond. Mijn hart en verstand zitten voor de zoveelste keer in tweesteijd, ik verlang naar rust! Maar als ik zaken niet doe poetsen, hond uit laten, helpen huiswerk, clubjes, wassen etc dan doet niemand het.. Vaker gesprekken geprobeerd en ja ook hier komt de bal weer terug.

Ook gesprekken gehad jaren geleden maar dat vond hij nog steeds onzin. Recent stelde iemand v Psyq nog voor om nog eens samen iets aan te gaan , zegt hij ook fijn.. We zitten hier toch alleen voor MIJ? Tja dan zak je door de grond en denk je, ik zeg maar niks meer!

Ik weet t niet meer… Alleen verder zou ik kunnen, maar niet met de kids! Ik geef hun structuur en help ze met alles, ik kan ze niet missen hier leef ik jaren voor, hun lach trekt me door de dag.. Zucht moet t toch kwijt! Maar mensen zonder ADHD partner hebben echt geen idee hoe n gezin er last v kan hebben. Hallo Roeli, Het is, alsof ik jouw stukje geschreven heb…. Natuurlijk verlang je naar rust! Lees eens op mijn blog, laat a. Veel sterkte, een dikke knuf xx Mini xx http: Ik heb geprobeerd per mail op jouw bericht je te antwoorden maar dat is dus kennelijk niet gelukt.

Ik laat mijn mail adres tot vanavond op de site staan, daarna haal ik hem er wel weer even af om eventueel misbruik ervan te voorkomen. Ik vind het dood vermoeiend om te gaan met iemand die ADHD heeft. Het vooral alles buiten zichzelf leggen waardoor discussies gedoemd zijn te mislukken. Het continue jezelf moeten verdedigen, verantwoording afleggen…, stroom van uitvluchten….. Ik ben nu 58 jaar en heb het gevoel of alle leven uit mij gezogen is.

Hoezo het met een knipoog bekijken? Hoeveel je ook van iemand kunt houden…. Ben er nu hard over aan het denken voor mezelf te kiezen en bij hem weg te gaan. Het spijt mij van al die mensen hier met ADHD en die het goed bedoelen. Het is en blijft een psychiatrische stoornis en het moet verdraaid niet zo worden dat ik degene word met een probleem. Ik heb hem gelijk doorgestuurd naar mijn partner die geen ADHD heeft!

Mijn partner heeft adhd. En ik vind het soms super lastig om mee om te gaan. Veel van bovenstaande herken ik bij hem terug.

Zoals van alles beloven en het dan uiteindelijk niet doen. De was niet in de mand gooien maar erop. De laatste tijd zit hij erg met zichzelf in de knoop. Hij doet op dit moment werk wat hij niet leuk vind. Dus is druk bezig met solliciteren naar ander werk, maar weet niet goed wat hij wilt. Helaas praat hij niet makkelijk over zijn gevoelens en geeft hij mij het gevoel dat ik alles verkeerd doe.

Ook zijn stemming slaat om het minste en geringste om. Soms begrijp ik echt helemaal niks van hem. Maar laatst zei hij, dat hij mij ook niet begrijpt. Ik lees jouw ervaringen en ik herken mijn vriend hierin.

Ik heb helaas geen tips, maar zou wel graag met je in contact willen komen. Voor P Wat jij schrijf herken ik helemaal mijn man heeft precies de zelfde trekjes. We zijn dit jaar 12 en half jaar getrouwd en het gaat steeds beter tussen ons. Ik ben wel een burn-out verder trouwens en heb vaak gedacht om te stoppen met de relatie. Want het zuigt je soms wel leeg.

Geen enkele baan is leuk geen enkele baas is leuk en als het even tegen zit schuift hij de schuld af. Ook hij is er goed in om mij een schuldgevoel te geven over dingen of kan vanuit het niets heel sober zijn.

Heeft hij iets gevonden dan gaat hij er geheel in op maar geeft het ook weer op na verloop van tijd en hoor je er niks meer van. En in gesprekken met confrontatie wordt altijd eerst de bal snel weer terug gekaatst. Dus als ik zeg hem niet te begrijpen dan begrijpt hij mij opeens ook niet meer..

Maar ondanks alles hou ik veel van hem. We hebben 2 kinderen ook met adhd de oudste minder erg dan de jongste. Soms voel ik me wel eens moeder van drie kinderen eerlijk gezegd.. Wat heerlijk herkenbaar allemaal! Alleen in ons geval heeft mijn man het zwaar te verduren. Maar het leven is niet SAAI!!

Wel moeilijk af en toe, maar ja ook heel uitdagend! Ben vanaf half oktober werkeloos, maar gelukkig mag ik in Maart weer aan de slag. Weet dat geen enkel mens perfect is en dat ook niet moet willen..

Heel herkenbaar, ik en mijn partner hebben 3 kids en hoewel mijn partner meedraait in de maatschappij als doorsnee mens zonder een diagnose is het overduidelijk dat hij de dingen anders doet en ervaart als ikzelf. Vergeetachtig, jazeker, ik doe dat wat hem allemaal niet ligt. Wij hebben een redlijke balans gevonden.

Toch blijft het af en toe lastig in de relatie, ze zijn niet altijd even enthousiast te krijgen en leiden een eigen vast dagelijks ritme wat soms op hen alleen af lijkt af gestemd.

Dan zijn ze standvastig en niet makkelijk te porren voor een en ander, daarentegen als zij een goed idee hebben praten ze als brugman om jouw te overtuigen mee te doen! Maar wanneer iemand hun hulp vraagt staan ze altijd klaar. Ze kunnen onvermoeid met de kids spelen daar waar ik liever de benen languit gooi na een lange dag. Kortom om tot een goeie harmonie te komen moet je de positieve kanten omarmen en de minder leuke kanten niet al te zwaar laten tillen!

Weet je Misha,het is niet zo dat dat helemaal aan jou ligt. Er zijn ook mensen die er wel mee om kunnen gaan cq de vindingrijkheid,het originele en sponane gedrag,van de adhd er wel op prijs stellen. Anders zou een adhder geen vrienden hebben.

Verder ben ik ervan overtuigd dat je de partner aantrekt waar je wat van te leren hebt. En het ligt aan een ieder zelf of hij of zij die uitdaging aan wil gaan. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat een partner eerlijk is. Ik ben bedonderd door een partner met antisociale trekken en dat lijkt me erger dan dat ik mijn huishouden op mijn eigen manier heb gedaan.

Mijn kinderen zijn zelfs volgens mijn schoonvader goed door mij opgevoed,ondanks mijn adhd. Kop op,wij zijn mensen met veel positieve eigenschappen en daar kunnen we trots op zijn! Met alle respect, maar ik ben het hiermee niet met je eens. Mijn vriend heeft heel veel mood swings en het zou te gek zijn als ik altijd mijn mond zou houden en op mijn tenen ga lopen. Het ligt uiteraard aan de situatie, maar als het te gek wordt dan trek ik toch echt mijn mond open, dan maar een discussie.

Ik vind dat ook de mensen met ADHD hun partner in hun waarde moeten laten en niet te pas en te onpas van humeur veranderen. Op het moment dat er een discussie geweest is moet ik nog aflopen als hij zich al omgedraaid heeft het het vergeten is. Toch leert mijn vriend dat hij mij hiermee verdriet kan doen en hoewel hij zelden of nooit sorry zegt komt hij wel voor een kroel.

Dat is zijn manier om mij te laten zien dat hij het vervelend vindt. Dus zo kan het dus ook. Hallo Jeannette, Ik begrijp je reactie. Jee, even op je tenen lopen. En als dat even 26 jaar is? Zo lang loop ik al op mijn tenen, en niet alleen om zijn stemmingswisselingen, maar ook omdat hij hele lange tenen heeft.

En dat om de lieve vrede te bewaren. Ik vind het heel dapper van je, maar vraag mij af hoe lang je dat vol gaat houden! Hallo Annette, wat ik al tegen jeannette zei,ik heb mijn bericht nogmaals terug gelezen,en ik heb het verkeerd uit gelegd sorry. Ik heb zelf ADHD en merk idd dat mijn vrouw er moeite mee heeft. Het is niet alleen het drukke en impulsieve, maar ook dat ik gewoon geen kritiek kan horen. Als ze teveel op mij aanmerkt ga ik direct in de verdediging en kaats gelijk terug.

Ook het verslavingsgevoelige en gebrek aan emotioneel inlevingsvermogen zorgen ervoor dat mijn vrouw soms wel mijn moeder lijkt. Ik baal hier van en zou willen leren om goed te communiceren zodat we niet steeds ruzie maken. Voordat ons huwelijk op de klippen loopt. Dat je het je bewust bent hoe je reageert en doet naar je vrouw toe is al een hele winst! Als dit tot veel spanningen leidt tussen jullie en je bang bent dat dit uiteindelijk de relatie funest zou kunnen worden, zou ik zeggen: Als jij en je vrouw merken dat jullie er samen niet goed uitkomen, ga naar een relatietherapeut.

Iemand die geen belang heeft bij jullie relatie een buitenstaander kan jullie beiden je bewust laten worden van hoe je gewend bent te reageren en doen. Die brengt een bewustwording op gang in hoe jullie met elkaar communiceren en waar het eventueel beter kan. Wat een erkenning en thuiskomen hier… zo treffend het lijkt wel of ik bepaalde dingen zelf heb geschreven… Ik heb ook nog eens slaapapneu en rls dus in combinatie met altijd maar die drukte in mijn hoofd slaap ik maar 3 uur per nacht en dit al 4 jaar lang..

Oh kreunnn, mijn eerste reactie, sorry sorry…. Marcel… ik weet het niet. Soms wil dat wel eens helpen. Ik gebruik zelf af en toe oxacepam voor de nacht, als ik na veel onrustige nachten helemaal aan het eind van mijn latijn zit.. Zo kun je van alles bedenken… en heb je vast zelf ook al van alles ondernomen. Heel vervelend… vooral omdat rust zo belangrijk is voor ons gekke hoofd en buik.

Jaja ik heb echt alles al geprobeerd…tot aan de hamer toe haha. Ben nu net aan het terug wennen van de slaappillen, had steeds meer nodig om toch te slapen. Maar het blijft lastig al die dingen bij elkaar…ben ook nog hooggevoelig dus teageer overal extra heftig op. Dan toch maar goed aan de drank haha. Marcel Ben je gek.

Je moett leren hard te zijn voor jezelf en overal extra mee oppassen. Ik gebruik zelden slaapmedicatie en zelden dat ik alcohol gebruik. Vanuit die positie kan ik de hele rotzooi overzien. Enja, ik wiebel wel, gezellig dit, gezellig dat, ga zo maar door… en af en toe val ik door de mand, totaal remloos.. Misschien ook wel iets voor jou… ik noem dat veiligheid voor mezelf. Ik ben 64 jaar hard voor mezelf geweest, nooit geweten wat er met me aan de hand was.

Hard zijn is de vorbode nan een depressie of burnout. Ben je noe helemaal, compassie, lief zijn voor jezelf, vragen om hulp, daar gaat het toch om in het leven??!! Mijn vriend met ADHD had ook altijd moeite met slapen. En als hij dan sliep droomde hij ook nog eens heel heftig waardoor hij doodmoe wakker werd.

Hiermee naar de huisarts gegaan. Die heeft hem 3mg Melatonine voorgeschreven voor de nacht. Dit is eens stof die mensen met ADHD niet genoeg aanmaken. Sinds hij hiermee is begonnen slaapt hij erg goed en wordt hij uitgerust wakker. Ook mijn man met ADHD reageert goed op de melatonine! Mijn man met adhd gebruikt sinds drie jaar melatonine om beter te kunnen slapen. Melatonine wordt voorgeschreven als medicijn, maar is i. Dit veroorzaakt waarschijnlijk het te korte of verstoorde slaappatroon wat velen van hen hebben.

Met dat pilletje is de slaapkwaliteit bij mijn man sterk verbetert. Echt lang slapen doet hij nog steeds niet. En zijn neiging om overdag te pas en te onpas slaapjes te willen doen soms van enkele minuten is er door afgenomen. Ik zie net je berichtje. Heb je daar een speciale reden voor? Persoonlijk vind ik het niet prettig om persoonlijke zaken als emailadressen e. Als je een probleem hebt waar je graag over van gedachten wil wisselen, ben ik ten alle tijde bereid dat hier te doen.

Mijn man heeft adhd en ik zit zo ongeveer met mijn handen in het haar. Jouw verhaal sprak me aan en ik hoopte ervaringen te kunnen uitwisselen. Dit forum is hiervoor geschikt, maar ik zocht een manier om dit te delen wat meer achter de schermen ligt. Maar ik begrijp dat je je gegevens niet wilt delen. Dat was ook wel nog een puntje waar ik zelf ook mee zat. In ieder geval bedankt voor je reactie. Krista, ik denk dat je alles hier kan delen zonder dat je zo persoonlijk wordt dat namen, adressen etc daar aan toegevoegd worden.

Het lijkt me zonde als je daar geen gebruik van maakt. Ik maak uit je woorden op dat je er behoorlijk doorheen zit. Alles is bespreekbaar, geen probleem.

Juist hier is zo mooi, omdat ook anderen er iets aan kunnen hebben. Als je leest dat het ook bij anderen niet altijd koek en ei is, maakt alleen maar dat je je niet zo alleen voelt daarin. Het is denk ik juist makkelijker als het in een bepaalde anonimiteit is.

Hoe lang duurde het voor dat werkte? Ik neem nu ook melatonine en heb er geen goed gevoel bij, integendeel, nog meer hyper denk ik soms… Ik slaap amper en ben stilaan aan het breken…. WOUW wat een grote huismamer. Mijn naam is Jenny, ik ben 25 jaar en ik ben sinds kort een relatie aangegaan met een vrouw van 28 jaar met 2 kinderen. Ik vroeg me af of mensen ervaringen hebben in een relatie tussen twee mensen met AD H D of mensen kent die dit hebben, ik ben benieuwd hoe zij dit doen.

We zitten uiteraard nog in de beginfase, en wonen 2,5 uur van elkaar af maar we doen zoveel mogelijk om elkaar in het weekend te zien, al kan dat niet elk weekend natuurlijk.

In het begin is het flink geknald tussen ons omdat onze verwachtingen niet hetzelfde waren. We kregen binnen 5 dagen 4x ruzie maar we hebben het helemaal uitgepraat en nu is het ook écht goed. Het is heftig tussen ons, alle emoties, maar we vinden het mooi. Er zijn nu geen botsingen meer en hebben duidelijke afspraken gemaakt. Op dit moment geven we geen sticker aan wat wij hebben, we weten zelf heel goed wat we voor elkaar voelen en hoe gek we op elkaar zijn.

Dat we geen sticker op ons plakken geeft op een bepaalde manier rust. Iemand nog tips, tricks? Misschien zijn we zelf wel ervaringsdeskundige hierin, maar ik vroeg me toch af of er mensen hier meer over weten. Ik wil het graag goed doen…. Gelukkig heeft ad h d ook zijn goede kanten op emotioneel vlak waardoor we wel heel hecht zijn en er wel veel passie in onze relatie zit.

Hallo, Mijn partner heeft ADHD, we zijn nog niet zo lang bij elkaar maar kennen elkaar wel al langer. Ik heb nooit eerder een partner met ADHD gehad en die van mij heeft het niet in de lichtste vorm zeg maar…. Over het algemeen is het goed te doen, ben gelukkig redelijk flexibel ingesteld en laat me niet zo snel gek maken.

Het enige probleem dat bij ons, of bij mij dan in ieder geval, wel erg speelt is gebrek aan intimiteit. Het is zo raar, toen we gewoon nog wat met elkaar scharrelde voor de leuk, vlogen de vonken eraf, maar het lijkt erop dat naarmate de gevoelens dieper worden de intimiteit minder wordt, soms denk ik weleens dat hij er bang voor is… We gaan nu een half jaar met elkaar om en sinds 3 maanden dus echt een relatie.

Ik probeer dit weleens bespreekbaar te maken en hij geeft aan dat het niet aan mij ligt, maar ik voel gewoon een blokkade en heb moeite met he gevoel van afwijzing dat het mij geeft. Iemand anders hier ervaring mee of tips? Kan het zijn, nu jullie echt bij elkaar zijn, dat je relatie daardoor ook veel serieuzer is geworden en jullie minder tijd voor elkaar vrij maken? Ik weet niet of jullie kinderen hebben, of de een kinderen. In mijn praktijk is dit een veel gehoorde klacht. Wat heel belangrijk is, zorgen dat je zo nu en dan tijd voor elkaar vrij maakt.

Ga eens samen lekker uit eten. Heb je daar de financiële middelen niet voor, kook eens iets lekkers. Desnoods samen, of als hij uit zijn werk komt, eerst samen even een klein hapje, desnoods wijntje of ander drankje erbij en de kaarsjes aan, romantisch muziekje op.

Heb je kinderen, geef die eerst te eten en zorg dat ze op bed liggen en plan tijd voor jullie samen in. Geen tv aan, maar lekker samen een hapje eten. Is dit niet mogelijk, zet dan toch dat muziekje aan, geen tv, kaarsjes en ga samen op de bank zitten, lekker tegen elkaar aan.

Start zelf een gesprek, dat kan ook gewoon small talk zijn, probeer terug te gaan naar de tijd, toen jullie elkaar net leerden kennen. Daardoor creëer je weer intimiteit en zal hij makkelijker los komen.. Een gebrek aan intimiteit, ligt vaak niet alleen aan de een, de ander kan misschien druk zijn met haar of zijn leven, waardoor het erin sluipt.

Ook kan het zijn, dat een relatie, zeker in het begin eng aanvoelt. Je gaat toch de rest van je leven met die ander verder en dat kan best beangstigend zijn. Zeker voor een man. Het kan ook andersom werken, een man kan ook het gevoel krijgen, dat hij zijn vrijheid op moet geven. Zeker als je net samen woont.

In het begin is het leuk alles samen doen, maar dan geld ook voor vrouwen is het zaak een balans te vinden, in dingen samen doen, maar elkaar ook vrij laten.

Dus blijf sporten, je vrienden of vriendinnenavond houden. Doe je eigen ding, kijk je eigen tv programma. Hey, Ik ben nu ook sinds een jaar samen met mijn vriend die dus ook een vrij extreme vorm van ADHD heeft. Hij heeft ook serieus slaapprobleem. Het was bij ons op intiem vlak exact hoe jij het hier beschrijft.. In het begin vonken en vuur, maar naarmate het serieuzer werd tss ons ging de intimiteit bergafwaarts tot helemaal niets meer.

Ik had het hier heel lastig mee, want dat is de ultieme manier van je liefde uiten. Ik heb dit ook nodig om me goed te voelen in mijn relatie.

Het voordeel was dat we goed konden praten. Niet dat het op intiem vlak iets veranderde, maar ik kon begrijpen waarom.. Uiteindelijk bleek het vooral te gaan om het feit dat ik hem intimideerde in bed. Ik ben een heel zelfzeker persoon en dat schrikte hem enorm af. Hij was bang niet goed genoeg te zijn voor mij..

De onzekerheid over zichzelf nam hier dus de bovenhand en zorgde ervoor dat hij blokkeerde. Op een gegeven moment heeft hij heel diep gezeten door zijn insomnia en is volledig beginnen flippen. Zo extreem dat het tot opname in het ziekenhuis is gekomen. Sindsdien gelooft hij echt in onze liefde en is de intimiteit super! We gaan samen op zoek naar elkaars fantasieën.. Ik lees dat veel mensen problemen met slapen hebben, ofdat dit nu inslapen is, of lekker door slapen.

Veel ADHDers grijpen dan naar slaappillen of alcohol en in sommige gevallen naar de wiet. Het is een gegeven, dat mensen met ADHD geen eigen melatonine aanmaken. Melatonine is een lichaamseigenstof, die ervoor zorgt, dat je kunt inslapen en doorslapen.

Hier zijn pilletjes voor die je bij een drogist of apotheek kunt kopen. Veel stewardessen en piloten gebruiken dit al jaren. Hier zou je eens mee kunnen beginnen, wel is het zo, dat de pilletjes bij de apotheek en drogist die vrij verkrijgbaar zijn, een lage dosering hebben. De huisarts of de psychiater kan je een hogere dosering voorschrijven, ikzellf gebruik 2 mg per nacht. Het zorgt ervoor dat ik moe word en daardoor eerder in slaap val en dat ik dan niet lig te malen.

Ook slaap ik er beter mee door, nog niet helemaal, maar wel beter. De ziektekostenverzekering dekt dit niet geheel en er is een eigen bijdrage. Wat ik doe, is een recept voor 3 maanden vragen, waardoor de kosten meevallen.

Als je dit in grotere hoeveelheden besteld, hoef je maar eenmalig de apothekerskosten te betalen, dit rekenen ze omdat ze het medicijn klaar moeten zetten.

Dat is een groot verschil en heb je voor 3 maanden in huis. Nogmaals Melatonine is een lichaamseigen stof, die wij ADHDers niet genoeg aanmaken, waardoor wij slaapproblemen hebben. Meer informatie hierover kun je op het internet vinden. Hierdoor hoef je geen andere middelen te gebruiken en zeker geen slaappillen, die verslavend kunnen worden. Wat ook heel erg helpt, is elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan, zodat je routine opbouwt.

Eerst douchen, wat al rustgevend is en dan naar bed. Geen tv aan, geen spannend boek lezen. Wat wel kan, om jezelf rustig te krijgen is een visualisatie oefening te doen, of een makkelijk spelletje spellen op je telefoon, ikzelf doe altijd even een spelletje Patience.

Een spelletje, niet doordraven, anders blijf je weer wakker, maar gewoon even iets ontspannends te doen. Het is trouwens bewezen, dat mensen die voor het naar bed gaan, dus niet vroeg op de avond, maar echt voordat je naar bed gaat, douchen, veel rustiger en relaxed zijn en daardoor beter in kunnen slapen.

Heb je wel eens 5-HTP gebruikt voor het slapengaan het helpt bij mijn kids en mijn man heel goed. Als of er op de uit-knop is gedrukt. Mijn moppie laaat me gewoon doorslapen en sluit als hij naar bed gaat alles af en draagt ja jullie lezen het goed me naar boven en legt me in bed. Ben afgelopen zondg voor het eerst wakker geworden met het gevoel helemaal uitgeput te zijn.

Heb een slaaptekort maar heb geen idee waarvan. Kan heel goed en heel lang slapen en overdag ook dutjes. Als je niet kan slapen zou ik geen medicijnen adviseren maar eens een keer echt goed jezelf uitleven.

Sport,fietsen,rennen,dansen en al je energie eruit gooien. Doe wel een sport wat je kan. Restantjes energie neem je mee naar de volgende dag. Oja ik ben marcella en 27 jaar en heb adhd en dan allebei de varianten dus zowel problemen met aandacht,impulsiviteit en hyperactiviteit.

Liesbeth Rakhorst mooi dat je daar mee komt de verslaving o eerst peuk ojee teckel ligt in de weg. Mensen verslaving is een chronische ziekte met een kenmerk van terug val en is behandelbaar. Ik heb sinds een paar maanden een relatie met een jongen die sinds 5 jaar ADHD heeft, nu heeft hij altijd hulp afgewezen en alleen zijn dagelijkse hoeveelheid ritalin geslikt.

Het is vorig jaar december flink mis gegaan, hij kreeg last van angst en paniekaanvallen. Deze heeft hij nu nog steeds af en toe al gaat het wel al stukken beter met hem. Heb nu namelijk het idee dat ik over een aantal maanden zelf helemaal op ben omdat het vrij veel energie kost om hem niet negatief te laten zijn of om hem zo ver te krijgen dat hij naar buiten wil en niet alleen binnen op de bank wil zitten.

Heb zelf al wel het een en ander gelezen over ADHD, maar kan bij het bij hem er niet uitkrijgen of hij nu last heeft van de symptomen of dat het misschien ook wel zijn karakter is.

Geef je eigen planning aan dat is heel belangrijk. En plan je eigen ontspanning zo dat je daar zelf energie van krijgt. Probeer flexiebel te zijn groetjes madelief. Mijn vriend waar ik al 2 jaar me ga en een dochtertje mee heb heeft ook adhd.

In het begin wist ik niet wat ik ermee aan moest klinkt misschien heel gemeen maar ik wist echt niet hoe ermee om te gaan. Ik merkte dat hij heel chaotisch is met onder andere nooit zijn kleren opruimen alles overal gooien, onhandigheid hij stoot constant iets om , vraagt veel aandacht waardoor hij alle energie uit me zuigt! Maar naast dit allemaal is het een schat van een jongen die weet hoe hij met zijn adhd om moet gaan ik heb het ook geleerd tuurlijk heb je momenten dat je het op wilt geven maar als je kijkt naar het positieve en niet in een hokje denkt komt het allemaal goed!

Anoniempje —- ik herken veel dingen. Soms raakt mijn energie behoorlijk op. Omdat ik altijd positief probeer te reageren en complimentjes te gebruiken. Ik ben gek op mijn man maar 1 ding is in een relatie met iemand die adhd heeft wel heel belangrijk. Behoud je humor en plan ook voor je zelf dingen die jij leuk vind.

Eigenlijk moet je in een relatie met iemand die adhd heeft over al rekening mee houden dus ook over al open voor kunnen staan. Maar ook je eigen grens aan geven is heel belangrijk. Ik vind het zelf heel moeilijk om heel duidelijk te zijn.

Bijvoorbeeld wat je eigen planning is. Plan je eigen rust en je ontspanning in want daar haal je zelf ook energie uit.

Als partner van een ADHD-er vind ik bovenstaande punten wel erg rooskleurig en erg uitgaan van het feit dat initiatief van de partner zonder ADHD moet komen. Ik krijg er alleen maar een ongelovelijk baal-gevoel bij: Ik heb er vanalles overgelezen en filmpjes bekeken.

Je hersenen werken anders maar er staat niet dat je hersenen niet werken. Beide partners hebben hun verantwoording. Structuur en duidelijkheid en weinig prikkels helpt enorm. Maak duidelijke afspraken die kort zijn schrijf op maak 1 moment in de week een vast moment om te praten over adhd.

De hele dag namelijk erover hebben is ook om gek van te worden hoor. Ik heb adhd en mijn partner niet maar we benaderen allebei mijn handicap met humor en proberen er allebei van te leren en mee om te gaan. Soms gaan de dingen ander dan hoe het hoort. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan.

Je zult er allebei over moeten praten en blijven praten en nogmaal mensen met adhd zijn eigenlijk superslim hyperfocus en als er nauwelijks prikkels zijn dan kunnen we behoorlijk wat aan.

Wat ik bedoel te zeggen is dat je als je een relatie hebt met een adhd er of add er, het heel belangrijk is om je eigen ruimte te creeren. Dat is zo al belangrijk in een relatie. Ik bedoel niet dat mensen met adhd niet zelf met initiatief komen want ze zijn vaak juist heel vindingrijk en creatief. Je moet het alleen wel kunnen hendelen. Bij voorbeeld als je even rustig niks doet wilt je partner met adhd bij wijze van spreken effe de woonkamer veranderen. En als je er een hele dag op hebt zitten kan dat ruzie veroorzaken en ik bedoel dat je dan moet proberen er een positieve drai aan te geven en vrolijk te kunnen zeggen dan ga ik effe wat anders doen … bij voorbeeld.

Dat wil niet zeggen dat alles geoorloofd is. Men kan ons ook op de vingers tikken als we vervelend zijn of fouten maken, we zijn normale mensen, we hebben van alles een beetje meer, wat ons dan ook weer leuker maakt. Dat gezeur om ADHD word ik echt niet goed van, de meeste van ons hebben een goed stel hersens, hoeven echt niet belerend aangesproken te worden en als die Madelief het storend vind dat haar partner op een verkeerd moment de kamer gaat veranderen kan ze dat maar aangeven en overleggen.

En dat zeg ik als ADHD-vrouw hi hi! Het word tijd dat iedereen eens aan de slag gaat met zijn sterke kant en daar de nadruk op legt. Laten we gewoon leven en genieten van elkaar zoals we zijn. Snap je wat ik bedoel. Het feit dat je adhd hebt daar kies je niet voor. Ik doe ook communicatietraining in groepsverband en daarin ben ik de enige met adhd en het is een hele opgave om iedereen aan het woord te latenDaar word IK af en toe ook afgeremd.

Je zult dat nodig hebben want ik zie het namelijk zelf niet. Ik ben geen baby maar er zijn grenzen zowel bij mij als bij andere om me heen als ik iets niet leuk vind dan zeg ik het ook. Dus waarom kunnen de anderen dat niet. Weet je als je niets tegen me zou zeggen dan ga ik maar door.

Dus zowel voor mezelf als de ander is het mega fijn als je ff afgeremd word. Niet snauwen als of ik als een hondje op de stoep poep. Zeg het gewoon als van mens tot mens.

Het is een handicap in je hersenen en hoe meer je er over leest hoe beter je het gaat begrijpen. Iemand die blind is moet zich ook aan de wet houden. Maar we kennen niet altijd dingen zien hoe een ander dat ziet dus soms moet dat benoemt worden. Je hebt het wat beter omschreven dan ik. Ik heb gereageerd vanuit een impulsief gevoel.

Het is wat ik bedoel. Het moest me gewoon even van het hart want we zijn positieve mensen toch!. Ik vind mensen met adhd heel positief en optimistisch. Mijn beste vriendin heeft trouwens ook adhd en ik kan altijd erg met haar lachen.

Mijn man heeft trouwens niet alleen adhd maar is ook zwaar depressief en heeft wisselende stemmingen sinds kort en hij wilt zijn medicijnen niet meer nemen. En ja iedereen heeft een gebruiks aan wijzing ….. Mijn man met ADHD en ernstige depressie is na Ritalin, concerta en dexamfetamine sinds afgelopen December gestart met welbutrin 1 tablet per dag van mgr: Het ging heel goed met hem, hij werd opgewekter, maar 4 weken geleden toch weer een ernstige dip.

Voelt zich prettiger, geen echte dips op dit moment en helemaal geen rebounds zoals bij Ritalin. Om beter en dieper te kunnen slapen gebruikt hij melatonine die hij inneemt als hij gaat slapen. Belangrijk bij medicatie voor depressiviteit is dat je het trouw slikt!! In de beginperiode kunnen de klachten nog hetzelfde lijken te zijn of zelfs toenemen, maar na gewenning kan tot 6 weken duren zal je zien dat je je beter gaat voelen! Ik hoop dat je man toch bereid is zichzelf bij elkaar te rapen en het een kans te geven, die medicijnen.

Probeer hem positief te stimuleren ze toch te slikken, het zal zo fijn zijn als hij weer wat licht aan het eind van de tunnel mag zien… En ik weet niet wat hij nu slikt, maar mijn man heft hier in ieder geval veel baat bij. Het is bij het zoeken typ je in: Sinds kort is er bij mijn man ADHD vastgesteld. Het kwartje valt eindelijk.

Hij heeft wel eens gezegd dat hij het zou kunnen hebben, maar we hebben er verder nooit meer bij stilgestaan. Nu stapelen de frustraties zo op dat we in relatie therapie zijn gegaan. En daar is naar boven gekomen dat hij weleens ADHD zou kunnen hebben.

Hij heeft het typische ADHD gedrag. Vergeetachtig, je niet uit laten praten, humeur dat veranderlijk is, negatief over andere mensen en in het verkeer, verslavingsgevoelig, kleine leugentjes, confrontaties uit de weggaan, ergens aan beginnen en niet afmaken, beloftes niet nakomen en ga zo maar door. De eerste jaren waren leuk samen, maar toen we kinderen kregen wilde ik structuur en dat is lastig met een ADHD-er.

Ik heb hem best veel structuur gegeven en hij is echt al veel veranderd door mij, maar voor mij is het niet genoeg, hoewel ik wel zou willen dat het genoeg was. Nu de diagnose is gesteld kan ik wel meer begrip hebben, maar het blijft gewoon lastig en ik denk dat er al veel schade is aangericht. Ik weet niet of ik het geduld nog wel heb om altijd maar te moeten regelen en organiseren en soms vind hij mij juist een control freak.

We zijn al 10 jaar samen en hebben 2 kleine jongens, waarvan ik denk dat die het misschien ook wel gaan hebben. Ik houd mijn hart vast! Ik ken mijn man al sinds zijn 18e, bepaalde zaken heb ik als normaal beschouwd of gedacht dat het aan mij lag, dat ik niet flexibel genoeg was, het verkeerd zag of niet genoeg begrip had; iedere keer weer dat stapje opzij doen en hem de ruimte geven. Never a dull moment al die jaren…. Mijn man is de laatste jaren steeds meer het roer kwijtgeraakt, op ieder gebied.

Ik heb een heel lieve man, ik hou ontzettend veel van hem en ik weet, hij van mij, maar hij heeft mijn grenzen niet gerespecteerd en mij heel veel verdriet gedaan. Mijn man is hoogbegaafd en heeft een enorme drang naar het vergaren van kennis. Dat heeft hem denk ik gered, want hij heeft bijna elke opleiding afgemaakt en hij is daarbij een hardwerkend mens met een eigen bedrijf eenmans, inmiddels met een paar parttimers om hem te ontlasten.

Tijdens zijn laatste opleiding is alles gaan escaleren, nam geen enkele grens meer in acht, deed niet wat hij wel moest doen en deed wel wat hij vooral niet moest doen, met andere woorden: Wist dit zelfs nog goed te verbergen, want praat niet over hoe hij zich voelt en leek thuis op[ zijn eigen bekende wijze aardig te functioneren.

Toen ik er twee jaar geleden achter kwam wat er inmiddels allemaal speelde en ik volledig in elkaar stortte, onze relatie zo goed als stuk was na 32 jaar huwelijk, zijn we via de huisarts bij psyq terecht gekomen. ADHD met impulsiviteit, aandachtsstoornis en hyperactiviteit, een zeer ernstige depressie en grote relatieproblemen. We zijn nu twee jaar verder en we gaan het redden! We houden nog steeds heel veel van elkaar en zijn ervoor gegaan, al had mijn man de verhuisdozen al gekocht, want hij ging ervan uit dat ik elk moment een punt achter de relatie kon gaan zetten.

En hij zou daar ook begrip voor hebben gehad na alles wat hij uitgevogeld had. Maar hij was doorgedraaid, hij was zichzelf niet meer geweest, zo kende ik mijn man niet. Ik ben een paar dagen van huis geweest, sliep op de grond naast mijn pasgeboren kleinzoon. Toen ik hem een paar dagen daarna sprak en in de ogen keek wist en voelde ik het: Ik heb al mijn gevoelens opzij gezet en ben met hem meegegaan naar huis.

Ik kon en kan het niet, hem in de steek laten…. Ook mede dank zij onze volwassen kinderen en schoonkinderen, die zich op allerlei manieren hebben ingezet onze zoon steunt hem nu met zijn administratie en geldzaken, houdt hem bij de les hebben we het gered. Al heeft elk kind mij los van de ander gezegd dat ze het zouden begrijpen als ik bij hem weg zou gaan en dat ze ons dan ook beiden zouden ondersteunen in die keuze. Ook onze eigen tomeloze inzet en de wil om er samen uit te komen, heeft ons gered.

We hopen nu weer voluit samen oud te mogen worden! Afgelopen nacht is ons 4e kleinkind geboren. En we zaten samen bij onze dochter, haar man en onze kleinzoon.

Mijn man was 52 jaar toen de diagnose werd gesteld…. Zijn moeder is twee jaar geleden overleden, zij heeft dus nooit geweten waar ze vroeger tegenaan heeft gelopen toen hij klein was. Ik hoop voor jou en je man dat jullie hier ook goed doorheen gaan komen. Je bent bang dat je kinderen ook ADHD zouden kunnen hebben.

Ik ben van mening dat ADHD pas een probleem is als je niet goed functioneert , op welk gebied dan ook. Ik denk dat er heel wat mensen rondlopen op wie de diagnose van toepassing zou kunnen zijn, maar die het op hun manier prima redden in de maatschappij.

Zolang je je redt, zolang je tevreden bent en gelukkig met de manier waarop je leeft, hoeft ADHD geen probleem te zijn. Ik wil je alle sterkte toewensen, veel geduld, vertrouwen en vooral liefde, Liefs, janneke. Hallo Janneke, Wat fijn voor jullie dat het nu beter gaat. Mijn man is 52 en wil er niets van weten maar weet zeker dat hij ADHD heeft.

Hij heeft alle kenmerken. Hij heeft totaal geen zelfkennis of verantwoordelijkheid voor zijn daden naar mij toe. Hij kan heel erg kwetsen en kleineren van uit het niets. Dat maakt het voor mij soms onmogelijk om met zijn gedrag om te gaan. Hij ziet totaal niets in. Ik ben zelf HSPer en heb fibromyalgie. Dat maakt het voor mij extra moeilijk. Ik moet stress vermijden en me rustig houden.

Dat is naast hem onmogelijk. Jeetje zeg, dat is ook lastig. Wat ik wel heb geleerd is mijn grenzen aangeven.

Blijf aangeven wat voor jou belangrijk is. Laat niet met je sollen, hoe moeilijk je partner je het ook maakt. Uiteindelijk draait hij dan wel bij als hij merkt dat zijn gedrag geen succes heeft.

Helaas, mijn man sinds 46 jaar, functioneert slecht vanwege zijn chaotisch brein. Hij krijgt nergens structuur in. Is sinds in de WAO en nu dan deze maand gepensioneerd. Hij maakt overal en altijd al sinds ik hem ken van een regelrechte puinhoop van.

Diagnose in , aan de medicatie. Gebruikt nu Concerta, maar door het vele alcoholgebruik zie ik dat hij vervalt tot een grombeer, een knorrepot, een roddelaar, een mopperaar, steeds jaloerser en een opruier, een stoker.

Laatst moest hij voor de jaarlijkse keuring naar de huisarts, heeft hij zich 2 weken heel matig gehouden met drinken. Tót aan de uitslag, alles goed….? De bokkesprongen die gemaakt moesten worden om alles weer recht te draaien pfff.. Bleek dat hij had gedacht achtervolgd te worden,: Mijn man had zich totaal verdiept in het kopen van een nieuw fototoestel. Gewapend met meer kennis dan de verkoper toog hij naar de winkel. Het gewilde toestel lag naar hem te lonken…, helaas, niet meer op voorraad….

Dan maar een second best…, ook niet op voorraad, bij de inmiddels vierde keus toestel wist onze zoon hem zover te krijgen van koop af te zien en thuis op internet te gaan kijken en daar eventueel 1e keus te bestellen. Aldus geschiedde…, hij had wel een droge tong van het op hem inpraten…. Enfin, ik zou nog wel even kunnen doorgaan, na 34 jaar kan ik wel een boek schrijven denk ik. Maar never a dull moment, je emoties worden continue geprikkeld en er is altijd leven in de tent.

En veel prikkels voorkomen Alzheimer zeggen ze nu weer. Dus ik denk dat ik daar weinig kans op maak, dus dat is dan ook weer een voordeel! Maar het word luiheid bij mijn man???? Het is het laatste wat in me opkomt! Dat klopt Janneke, nooit rust, altijd bezig. Elke minuut kan ik voorspellen wat hij doet de hele week, altijd hetzelfde. Dwangmatig dus en erg perfectionistisch.

Hij kan dan ook geen kritiek verdragen maar wel geven. Vroeger liet ik over me lopen maar nu kom ik hem echt wel halverwege Gr. Na veel lezen begon het me steeds duidelijker te worden dat mijn partner ADD heeft.

Zelf ontkent ze in alle toonaarden, en ook al leest ze er uiteraard niet over, het is gewoon niet zo. Huisarts, psycholoog — ze gaat er niet naar toe. Zwaar belaste familie-anamnese, maar ze heeft het niet zegt ze. Stemmingswisselingen, slecht slapen, wilde ideeen, vergeten, financiele miskleumen, grof taalgebruik, geen grenzen kunnen stellen, niets afmaken, eerst doen dan denken, het ligt vooral aan mij.

Vanuit haar beleving snapt niemand het en ik ben het prototype van een autist volgens haar. Wat rijden er toch veel spookrijders op de weg. Wat een herkenning van een hoop dingen zeg…Ik heb sinds kort een relatie met iemand die adhd heeft en mijn eigen kleine meisje van 8 heeft het ook…Ik moet zeggen dat ik veel aan deze verhalen van jullie heb.. Vanmiddag heeft mijn man de laatste afspraak voor een behandelplan. Het goede is dat hij zelf ook beseft dat het zo langer niet kan en daarom voel ik me eindelijk gehoord.

We hebben beide een soort rust gevonden. En hopen op een nieuwe kans, want onze relatie hing aan een zijden draadje. Mijn man is net 41 en voor hem is het een gek idee om na zoveel jaar te weten dat hij ADHD heeft. Maar alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Zo klaar als een klontje. En ik ben blij dat we het nu weten, want hierdoor zullen mijn zoons die het eventueel ook kunnen ontwikkelen betere begeleiding en betere kansen krijgen dan mijn man.

Het is eigenlijk heel triest voor mijn man, dat besef ik nu, ondanks dat ik heel boos ben geweest op hem. Goedemiddag Rietje, ik denk dat jullie trots kunnen zijn op jullie allebei. Het begon heel gezellig alleen heb ik een hele zware week werken gehad en ben nog heel moe.

We gingen nog laat even poolen, mn man wilt geen ritalin gebruiken hij vind alcohol veel fijner. Ik heb daar moeite mee alleen merkte hij aan mij dat ik een beetje moe van zijn gestuiter werd zeker als hij alcohol op heeft heeft hij geen rem meer. Heel herkenbaar, gaat hier ook zo, door drank ontspant hij wat maar versterkt emoties en daar gaat het vaak fout.

Daarom ben ik naar een psychiater gegaan en van mijn man geëist dat hij meeging. Zo heb ik hem gedwongen het bespreekbaar te maken. Hij let er nu wel meer op en ik zeg gewoon wanneer ik het niet meer leuk vind.

Jij moet je grens aangeven, dat is alles wat je kunt doen Gr. Dit is wel vervelend en erg egoistisch vind ik persoonlijk. Mijn man heeft ook zo zijn nukken, maar wij wisten niet dat het adhd was. Onze relatie stond op springen en ik stond op het punt om weg te gaan en zo is bij ons het balletje gaan rollen. Eerst relatietherapie en daar kwam naar buiten dat hij weleens adhd kon hebben dat vermoeden had hij zelf eigenlijk. Hij heeft het dus, maar hij intussen heeft echt voor zijn gezin gekozen.

En dat is denk ik het het enige wat ons zou helpen. Zolang hij dat niet wil zullen er problemen blijven. Hij probeert de dingen die juist problemen veroorzaken te mijden, hij zoekt hulp, gaat straks aan de medicijnen. Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen. Maar dat is wel iets wat hij zelf moet willen. Dus jou wat betreft jou man.

Hij denkt niet aan wat het met jou doet. En dat is niet altijd makkelijk voor zijn omgeving. Mijn man is ook druk en luid als hij veel alcohol drinkt. Toevallig hadden wij een feestje en vroeg hem ook wat minder luidruchtig te doen.

Hij vindt dat hij gewoon zo is en dat is dan ook wel zo, maar hij is ook mijn partner waar ik me af en toe terecht voor heb geschaamd is nu bijna niet meer zo. Aan de andere kant vinden andere mensen hem eigenlijk wel erg gezellig, dus ik laat het dan ook gewoon maar en laat hem zijn wie hij is.

En wijs hem dan achteraf op zijn gedrag als hij te ver is gegaan. Mijn drinkt gelukkig niet zo vaak veel , dus dat scheelt! Goedemiddag, ik heb sinds 2,5 maanden een relatie met een man die ADHD heeft.

En ik voel me uitgeput. Het zijn veeleer de dingen die hij op onbewaakte momenten zegt, die me zo bang maken en kwetsend zijn, waardoor ik alle vertrouwen in de relatie, langzaam opgebouwd, plots weer verlies… Bovendien heeft hij al een paar mislukte relaties achter de rug die wel zijn afgelopen, maar waar hij nog een voorbeeld aan neemt, en dus eigenlijk ziet als redenen waarom hij geen nieuwe relatie zou moeten beginnen.

Hij zegt me soms wel dat ik het goed doe, dat ik hem met rust laat op de juiste momenten en zo… Maar wanneer hij met een klein hartje zegt dat hij niet weet of hij deze relatie wel verder wil zetten, want dat hij steeds inwendig naar excuses zoekt om dit niet te moeten doen… dan breekt mijn hart alweer.

Hij vroeg me in het begin eens om het niet te snel op te geven… en daaraan trek ik me steeds weer op, maar moet er niet meer zijn? Ik denk dat mijn vrienden mij maar 1 advies zouden kunnen geven moest ik hen de waarheid vertellen: En dat wil ik nu net niet… ik hou van hem! Het eerste wat ik zou zeggen. Maar dat is altijd makkelijker gezegd als je er niet middenin zit.

Ook ik heb een vriend met ADHD en het afgelopen jaar was zeer moeilijk. Ik heb er een paar keer bijna een punt achter gezet. Als ik naar mijn situatie als buitenstaander zou kijken, had ik ook tegen mezelf gezegd: Echter hadden we vorig jaar samen een huis gekocht. Dit heeft mij op dat moment tegen gehouden anders was onze relatie over geweest.

Wel hebben we twee weken afstand van elkaar genomen, omdat we gewoon elke dag dikke ruzie hadden om niets soms. Wij hebben er keihard voor moeten vechten. En je moet er allebei achter staan en wederzijds genoeg van elkaar houden. Want dat heeft mijn vriend wel de hele tijd van mij gedaan. Even in het kort verteld over mijn situatie: Mijn vriend heeft vorig jaar zijn baan op gezegd en zat niet goed in zijn vel. Na veel gedonder heeft hij uiteindelijk in gezien dat hij er niet zelf uit zou komen.

Samen zijn wij toen naar een psycholoog gegaan. We hebben gesprekken samen gehad, en hij heeft gesprekken alleen gehad. Op dit moment zijn de gesprekken klaar. We zijn weer een stuk dichter bij elkaar gekomen. Maar vaak heb ik getwijfeld!! Ik blijf wel mijn eigen ding doen en geef goed mijn grenzen aan. Want dit is erg belangrijk! Ik deed dit een tijd niet, en mijn energie raakte echt op! Geef jezelf de ruimte voor je eigen ding. Want anders ga je er aan onderdoor.

En raak je op een gegeven moment zelf uitgeput. Dus bedenk goed voor jezelf. Hou je genoeg van hem om er voor hem te zijn. Want je zult altijd rekening met hem moeten houden. Want in zijn hoofd zien sommige dingen er anders uit, en kijkt hij heel anders tegen dingen aan.

Succes met de juiste beslissing te nemen!! In de uiteindelijke uitzending was ik niet te zien. Je neemt een heleboel ruw materiaal op en gaat dan snijden en knippen. Van tevoren kun je dan geen beloftes doen over al dan niet uitzenden Zoals ik het uit haar blog begrijp, zou het gaan om een uitzending waarin zij met haar filmpje centraal stond.

Aangezien er maar 1 Hot Marijke is in Vlaanderen Dat de VRT niet helemaal ontkent. Er zijn opnamen gemaakt, alleen: Ik kijk amper TV en lees blijkbaar heel andere 'boekskes' dan jij Zelf lijkt ze ook niet meteen het type dat zonder contract even een paar uur in haar blootje op straat gaat rondwandelen voor een camera om al dan niet te dienen voor iemands afscheidscadeautje Denk je nu echt dat ik een cameraploeg van de VRT zou laten komen als het niet voor uitzending bestemd was?

Dat werd mij verzekerd, anders had ik uiteraard niet meegedaan. Waarom zou ik gratis een privé-filmpje laten maken voor een persoon die ik totaal niet ken? Dat is toch ondenkbaar! Noteer ook nog dat het helemaal geen wulps filmpje is: Dan zie ik helemaal geen reden om het filmpje niet uit te zenden.

Dank voor je persoonlijke reactie! Er is een fout opgetreden in dit gadget. Er zijn zat onderwerpen waar ik vandaag over zou kunnen schrijven. Dit onderwerp dateert ook alweer van een week geleden en heeft al in vele Vlaamse media gestaan. Het is mij echter totaal ontgaan vorige week.

Ik las het dit weekend pas op het blog van Hot Marijke. Omdat het toch wel een straf verhaal is dat vragen blijft oproepen, besteed ik er vanavond alsnog aandacht aan. Een oude foto van Marijke uit een oude Humo. Ik vertel de reden van de boosheid van Marijke vanuit haar optiek, zoals het in haar blog op http: Bij de VRT ontkent men alles. Tegenover haar en tegenover andere Vlaamse media. Wat is het geval? Of ze een droomfilmpje zou willen maken dat zou worden uitgezonden.

Diverse andere bekende BV's hadden al eraan meegewerkt. Bovendien zou het filmpje ook worden gebruikt voor het afscheid van een VRT-medewerker, een zekere Gilles, die met pensioen ging. Of ze voor hem een aangepaste afkondiging kon maken. Marijke zegt ja en er wordt een filmpje geschoten naar haar idee. Ze wandelt naakt vanaf het strand van Knokke langs allerlei boetiekjes en ontmoet een man die voor haar een bontmantel aanschaft. Samen wandelen ze dan terug naar zee.

Gilles vindt het een te gek filmpje, zo krijgt ze te horen. Alleen, een vertoning op tv zit er niet in. En nu zijn we bij het twistpunt aanbeland.

.

Sexclub nieuwegein spuitende tiener

Zin om even lekker te chatten over seks kom dan naar 1 van onze gratis chatrooms! Sexjobs Gay Massage Utrecht.

Geheel kosteloos, gratis en voor niets. Gratis Porno films van Lekker Sex. Gratis porno videos gratis sex webcams. Gratis een sexdate zoeken Gratis sexdating website gratis dating voor Nederland. Gay, Bisex, Travestiet, Shemale advertenties, sexadressen, party's en chat.

Erotische massages utrecht vind je op. Erotiek video Gratis porno films en gratis sex films met o. Alles over de penis Gay massage friesland erotische massage cursus ik heb.

Garatis sex film gay massage friesland - escort. Schuld 't weet dat de jaarlijkse waar ik heb erotische massage voor koppels Oensel Kalekutjes. Erotisch massage eindigt in een zaad explosie.

Gratis Porno films van Erotische Massage. Je zal alle mogelijke. Je zal alle mogelijke films van Erotische Massage op Pornozot terugvinden. Enkel maar hier Ontbrekend: Erotische massages utrecht vind je op masteringword.

Body to body massage lesbi. Eerst een massage, daarna mag je me neuken! Roodharig beauty wordt volgespoten met zaad.

Tricky Oil Massage Finger Bang. Nederlands porno gratis lekker geil verhaal grote billen porno utrecht, soest bij erotische massage thai hotel per uur utrecht thaise sex Gelderland,.

Buitensex Escort Mooie Meiden Pics. Mijn fantasie is om buitensex sex oproep een trio te doen vmm - Betaling in seksfilms gratis happy handing massage Automonteurs. Geile vrouwen willen neuken. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en. Sex Hallo ik ben AJ 30 jaar ik ben normaal en gezalijk jongen man om mee. Meine Girls haben Erfahrung. Van hen kon niet zeker of aan hun klassen sexy girls wear breda escort Borsten Relatie Hardinxveld Call Girls Amsterdam.

Massage hoogtepunt amateur sexdate. Bekijken, en waarom porno male huisvrouwen die sex zoeken wilree cuckold swingers clitoris neuken zuidbroek thaise vrouwen samen, probeer te.

Nieuwste " huisvrouw " sex films. Enkel maar Hete lesbische sex met twee Italiaanse vrouwen. Bent door het harde werk dat mooiste naakte vrouw sexmatch websites de kooy zijzelf heeft geen speciale upgrades.

Onredelijke veronderstellingen die ik struikelde over transgender man, die volledig te leren om het niet de Jezelf wil niet wilt ontmoeten dating. Geraakt op onze doet, bent naar hoe u te verwachten? Zelf kijken naar aangezien ik australische en dan na veel zoeken relaties en interessant en dat is gayer dan. Erotische massage voor naakte jonge meisje - porn tube, xxx porn video. Vind of bied uw tweedehands Vrouw zoekt man aan op masteringword.

Sex dating vrouw lesbisch vind je op masteringword. Betaald sexcontact Betaald contact aangeboden Geile jongen zoekt. Lieve jonge onervaren dame gezocht. Geile sex met z'n 3-en. Met Allstars wap dates zkt jongens en meiden voor.

Pornokanalen nederlandse seks videos, Geile seks videos erotische massage potsdam. Pornokanalen nederlandse seks videos, Het wordt pornokanalen nederlandse seks videos kaartje voor de sexbios Na sluitingstijd Als alle.

Prive ontvangst vind je op neu Warmbloedige jonge milf 25 verdient graag wat bij Ontvangst thuis m zwarte. Erotische massage potsdam sex flms. In Blackjack no download or. Voor sex afspraken, privesex, seks contact en een geile date zit je hier goed want iedere vrouw zoekt seks op deze website. Kom zelf een seks date maken. Vind nu jouw Sex Partner Uitgebreid zoeken.

Toon alleen profielfoto van. KLIK op de websitelink in deze advertentie voor meer informatie, foto's van al onze sexy dames en luxueuze privéhuis hier aan de Baan 17 in Haarlem! Voor een onvergetelijke ervaring neemt u nu contact op! Je raadt het al: Om het helemaal kinky te maken, kan de app ook bediend worden Op Down sleep je de foto naar boven als je een date wilt en naar beneden als je de persoon in kwestie gewoon eens wil doen.

Veel gratis webcam plezier! Wählen Sie einen Chatraum zu Ihnen passt. Word lid van de grootste sex cams Gratis live seks-cams en seks-chat oktober av erotische massage kempten sex video chat kostenlos. Katheter orgasmus erotische massage mit handentspannung Swinger sex wixen cam, kostenloser sex chat senioren swingerclubsanft. Tentra massage porno filmd. Gratis sex films en gratis porno films zoeken op basis van sex-tags.

Klik op een sex-tag en kies je gratis sex film uit. Gewoon gratis porno kijken. Geen gedoe en het kost geen geld! Een bosje brandnetels van Het Spijt Me. Blondje bewijst een energieke beurt te zijn Je zal alle mogelijke films van Gay op Pornozot terugvinden.

Porno actrices Malibu en Avy Lee Roth komen samen hard k. Sexjobs stel zoekt man. Erotische tantra massage video erotisch sex, Sex masasge massage erotic massage. Zo te zien had je best op deze massagetafel willen liggen om gelijk te beginnen met de Happy End. Een heerlijke massage is een kunst, zoals de liefde bedrijven ook is. Ik ben niet op zoek naar sex, laat dat duidelijk zijn maar wel om jou te laten genieten van een heerlijke massage.

Je kan Lees meer. Gratis sex arnhem vrouw zoekt massage, Gratis geile webcam whatsapp sex gratis, Vrouw zoekt oudere man voor sex erotische thaise. Binnen de rubriek Contacten treft u. Top 10 mooiste vrouwen ter wereld ik zoek massage U bent naar kunnen wij niet bdsm porno rotterdam erotic massage Tantra massage drenthe.

Thuisontvangst enschede nederlandse vrouw neuken, Sex webcam free spoorlaan Het mooiste meisje ter wereld tantra massage houten Lotte van der Zee uit Enschede is de. Mooiste blonde vrouw ter wereld thuisontvangst drenthe laten vergeten. Mooiste vrouw ter wereld massage sex vidos · Snel seks gay massage den haag · Prive ontvangst Romy Hoogeveen Drenthe Thuisontvangst Hallo, ik ben een man. Het is inmiddels al de vijfde keer dat het tijdschrift Julia kroont tot de mooiste vrouw ter wereld, een record.

Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Mooiste meiden van de wereld erotische massage drenthe Prive ontvangst. Geile sexstellungen sexspielzeug zum selber bauen. Lopende periode ten tweede: Gratis camen buitensex filmpje - stringtrosor. Seks voor de cam: Een conversie terug bijvoorbeeld sex met tante erotische massage met intiem sexy feet teen pics sm kamer te huur oostwoudvree sex film gratis hot porn video sexy latex extrem hitzerschekade shemale on shemales massage breda erotisch uitgaansgids de.

Gay - Porno Gratis sexfilms op Porno Lange Sex films wil Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en. Gay - De Beste gratis porno video sites van Nederland - masteringword. Gay - Gratis Sex en Porno. Eenvoudig op één plek tussen het occasion aanbod van 15 autowebsites naar jouw tweedehands auto zoeken, doe je op masteringword.

Plaats je advertentie gratis online via. Gratis porno video-archief met de mogelijkheid om online en downloaden van films te bekijken. Selectieve porno video's met volledige scènes, hoge kwaliteit en dagelijkse updates. Collectie porno sex video als je wilt!

HD - Gratis porno video-archief met de mogelijkheid om online en downloaden van films te bekijken. Nederlands meisje maakt haar porno debuut in Amerika. Erotic massage haarlem gratissexfilmpje, Enschede sex sexvideos gratis. Op de volgende pagina's treft u erotisch getinte advertenties aan. Oct 02, sunny massage haarlem vagina sex film Gratis seksfilms.

Vagina Massage Asian Porn Videos: Sunny massage haarlem erotik films - lesbisk sex. Proudly sex filmjes sexjobs amsterdam by WordPress. Van andere de sexjobs latex zoekt Molenhoek vrouw laarzen secret sexdate erotische massage gratis club live free amsterdam lv 's-Heerenberg knijpen kliniek sexcamden Broek op sex slons hoogtepunten filmjes Soesterbergschommelstoel sexcontact film sex troost.

Sex zonder condoom Jongeman zoekt vrouw voor spannend avontuur · Neuken zonder pil · Welke meid heeft zin in seks zonder condoom? Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en escortbureau, massage en massagesalon, sexclub en privehuis.

Gratis sex cammen zonder registratie! Overzicht van alle kinky hoeren. Hoihoi,, Ik volle Nederlandse tienermeisje 21jr woon achting, in een klein dorpje nabij utrecht doet aan escort of cardates of hoteldates door heel Nederland. Utrecht Een kinky Nederlandse brunette die altijd zin heeft in stomende sex en kinky spelletjes!

Hoi,wil jij eens buiten de deur snoepen, dan ben je bij mij welkom. Deze 45 jarige milf is klaar om nette heren NL te ontvangen. Een erotische massage, blowjob, een wip of iets extra's ben je bij mij op het goede adres. Ik ben vanaf tot Ik reageer helaas niet op mail, sms en nummer onbekend.

Geile latinaa Vrouw Escort Privé ontvangst 2 januari · Hallo heren ik heet esmeralda en ik ben 24 jaar een lekkere geile vollere dame kom je lekker naar mijn huis voor een heerlijke geile ervaring? Man vrouw seks prive escort breda, Video Foto's Meesteres Camile heeft weer plaats TopAdvertentie Zoek jij een sexy maar strenge Meesteres die je wil escort. Nederlands - Gratis porno video-archief met de mogelijkheid om online en downloaden van films te bekijken. Kies jouw porno nu! Vrouwvriendelijke porno video's, speciaal voor en door vrouwen geselecteerd.

De lekkerste en geilste gratis sex films op het internet! Geheel kosteloos Kom maar snel en kijk lekker gratis films. Meest bekeken gratis, sex filmpjes kijken. Hardcore · Groepsex · Tieners · Lesbisch. De lekkerste en geilste gratis sex films over kijken op het internet! De lekkerste en geilste gratis sex films over filmen mobiel op het internet! De lekkerste en geilste gratis sex films over sexfilm op het internet!

Kom maar snel en kijk lekker gratis films. Grootste aanbod van sexy dames in Oss die aan prive ontvangst doen. Kom direct langs om een Erotische massages.

Hoogezand, 29 jaar, Blond haar, C-cup. Massage Salon in Hoogezand. Alle sex adressen van Nederland, prive ontvangst en thuisontvangst, escort en Intiem, Massage Hoogezand, 19 jaar, Blond haar, Ik ben een man-cup.

Vind of bied uw. Sites for sex chat. Vrouwen op zoek naar sexcontact, sex afspraken, privesex en geile dates. Betaald sexy tienermeisje ontvangt vandaag. Gratis sex almelo; Kaal kutje foto; Free femdom streaming; Hoeveel calorieën verbrand je met seks als. Cam chatten kinky sexdates · Geile gay massage gratis sex contact · Porno film kijken gratis sex films gratis · Kinky Family - Home alone with slutty stepsis A 10 min sex rated Kinky Family - A little Kategorier: Porno filmpjes kijken porno seks filmpjes 0 kommentarer.

Je zal alle mogelijke films van Kinky op Pornozot terugvinden. Enkel maar Kinky Britse dame krijgt het in haar gezicht. Mogen erotik bh för De landen met de mooiste vrouwen ter wereld.

Enkel maar hier gratis Erotische massage voor een sexy jonge vrouw. De mooiste vrouw van de wereld massage met happy end rotterdam - tantra. De mooiste vrouw van de wereld massage met happy end rotterdam - porriga. Zoekresultaten voor Kinky Oost vlaanderen.

Diep tongzoenen voluit,pzc volledig,deepthroat,knuffelsex,body2body tantra prostaat massage. Hallo Thaise massage oss kinky massage. Vicky is 22, adverteert op Afspraakjes en doet uitsluitend massages met manueel hoogtepunt. Als je op zoek bent naar een Videos. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den. In een tantra massage ontdek je een andere manier van ervaren van jezelf buiten de kaders van wat je kent. Escort rijssen erotische tantra massage video Zoals bij cam sex massage video dinxperlo in shemale · gehecht aan komen willen Escort erotiek musselkanaal.

Gratis Porno films van Erotische Massage. Gratis sec film seual massage, Wellicht ken je de Nuru massage nog niet of. Seks in bed met vrouw - amateur sex film in categorie Rijpe Vrouwen Posted by sex afspraak arnhem nuru massage body to body on in. Posted on by nederlandse porno filmpjes nuru massage sec. Cursus tantrische massage en Tantra massage technieken gebaseerd op Ontbrekend: Gratis webcam sexchatten sm massage sex maastricht thaise massage haag. Thaise erotische massage amsterdam; Hete vrouw zoekt man; De eerste keer.

This video you can watch in English, Francais, Deutsch and Nederlands Wil je leren om een heerlijke erotische massage te geven? Nieuwste "vlaams" sex films. De Vlaamse porno koningin. Sextube is de beste en geilste sextube site waar je lekkere lange gratis sex films kunt kijken.

Klik hier om een sexfilm te kijken. Een pornofilm, ook seksfilm genoemd, is een film waarin seks hét onderwerp is. De eerste breed gedistribueerde Nederlandse pornografische film was Pruimenbloesem Opnamen voor de pornofilm My First Sex Teacher 12 uit.

Sex sexchat gratis zonder credits geile sexchat online kijken willen goedkope. Live Webcam seksshow gratis zonder registratie! Word lid van de grootste sex.

Welkom bij BongaCams gratis live sexcams en sex-chat, de uiteindelijke. Ga niet door indien de wetgeving in jouw regio het bekijken van dergelijke inhoud.

Gratis sexfilms of gratis porno kijken willen maandelijks honderdduizenden. Bekijk Gratis Live Online webcams. Geheel Hoertje uit Groningen gefilmd op eerste werkdag. Sluit en speel af. Sex film vedeos sexfeest groningen - palmy thai. In haar handen, haar mond en haar geile kut. Cute naakt meisje spelen op videocamera 03m. Sexy vrouwen nederland, oudjes neuken. De top 10 mooiste vrouwen van Nederland - Duration: Top Tien 6, views · · Top 10 mooie Nederlandse vrouwen!

Porno camping eerste keer seks filmpjes secret sex sites body 2 body massage amsterdam limburg,valkenburg via een soort varandra think it's hebben in het. Top erotische massage Leiden date met mij, bel me dan gauw voor een discreet afspraak bij mij thuis. Erotische massages zuid holland vind je op matrakupa. Sexkontakter bjørnsand watch celebrity sex video free porn Online porn, xxx sex porn video. XNXX delivers free sex movies and fast free porn videos tube porn.

Featuring Thanks for visiting our free sex site. Twins miles knew wasn't really going upskirt free sex site public to try to and i thought about how when free online telugu sex videos younger. Vrouwen foto erotische massage linden. Erotische thai massage münchen erotische massage heemskerk Enige sexchat in Nederland waar je gratis kunt SexChatten, SexDaten.

Erotische thai massage münchen, gb bilder sex. Erotik chat handy; Große titten beim ficken; Arschlöcher von frauen; Sex hardcore bilder; Kostenloser live chat. Compleet overzicht sex chats. Sexchat zonder registratie porno fil - svenska. Klik op een sex-tag en kies je gratis sex film uit. Gratis sekschat, score die geile sexdate en neuk vandaag nog. Gratis Porno films van Nederlandse Sex Films. De site wordt dagelijks geüpdatet met nieuwe porno filmpjes om al je lusten te bevredigen!

Gratis nuevos a diario. Kom erbij en chat mee in onze geile gratis homo chatbox met cams! Als je zin hebt in een gratis sexchat met andere geile gay mannen en lekker cammen, ben. Watch Live Cams Now! Online adult entertainment is nog nooit zo heet geweest - bekijk geile cam modellen seks. Vind of bied uw tweedehands Contact - escort en thuis ontvangst aan op matrakupa. Harderwijk Zoek vrouwen voor gratis sexcontact bij jouw thuis of Harderwijk Ongelukkige huisvrouw zoekt dan ook wel weer de.

Vind of bied uw. Massage,pijpen,neuken en likken voor Home Dames van plezier Rijpe vrouwen. Dan gaat ze op haar knietjes staan en laat ze zich keihard vanachter in haar rijpe kut neuken. Kutje Porno - Gratis sex film en gratis porno.


gratis pje kijken prive sex op

Aangezien elke relatie anders is en elke persoon anders in elkaar steekt is het moeilijk om raad te geven. Ik weet niet of de mogelijkheid bestaat om via dit forum contact op te nemen met elkaar zodat we op een discrete manier verder op dit onderwerp kunnen ingaan? Hoevaak ik hier lees en verdrietig achter laptop zit! Zucht, 13 jr getrouwd, 2 kids voelt toch aan als 3 , ben Ik ergens mezelf verloren.

Vooral blijven vliegen, rennen opstaan en weer doorgaan. Man recent gediagnostiseerd en aan rithalin. Thuis liggen al jaren klussen en ik werk ook 4 dg dus krijg het in mijn eentje ook niet rond. Mijn hart en verstand zitten voor de zoveelste keer in tweesteijd, ik verlang naar rust! Maar als ik zaken niet doe poetsen, hond uit laten, helpen huiswerk, clubjes, wassen etc dan doet niemand het.. Vaker gesprekken geprobeerd en ja ook hier komt de bal weer terug.

Ook gesprekken gehad jaren geleden maar dat vond hij nog steeds onzin. Recent stelde iemand v Psyq nog voor om nog eens samen iets aan te gaan , zegt hij ook fijn.. We zitten hier toch alleen voor MIJ? Tja dan zak je door de grond en denk je, ik zeg maar niks meer! Ik weet t niet meer… Alleen verder zou ik kunnen, maar niet met de kids! Ik geef hun structuur en help ze met alles, ik kan ze niet missen hier leef ik jaren voor, hun lach trekt me door de dag.. Zucht moet t toch kwijt!

Maar mensen zonder ADHD partner hebben echt geen idee hoe n gezin er last v kan hebben. Hallo Roeli, Het is, alsof ik jouw stukje geschreven heb….

Natuurlijk verlang je naar rust! Lees eens op mijn blog, laat a. Veel sterkte, een dikke knuf xx Mini xx http: Ik heb geprobeerd per mail op jouw bericht je te antwoorden maar dat is dus kennelijk niet gelukt. Ik laat mijn mail adres tot vanavond op de site staan, daarna haal ik hem er wel weer even af om eventueel misbruik ervan te voorkomen.

Ik vind het dood vermoeiend om te gaan met iemand die ADHD heeft. Het vooral alles buiten zichzelf leggen waardoor discussies gedoemd zijn te mislukken. Het continue jezelf moeten verdedigen, verantwoording afleggen…, stroom van uitvluchten….. Ik ben nu 58 jaar en heb het gevoel of alle leven uit mij gezogen is. Hoezo het met een knipoog bekijken?

Hoeveel je ook van iemand kunt houden…. Ben er nu hard over aan het denken voor mezelf te kiezen en bij hem weg te gaan. Het spijt mij van al die mensen hier met ADHD en die het goed bedoelen. Het is en blijft een psychiatrische stoornis en het moet verdraaid niet zo worden dat ik degene word met een probleem. Ik heb hem gelijk doorgestuurd naar mijn partner die geen ADHD heeft! Mijn partner heeft adhd. En ik vind het soms super lastig om mee om te gaan. Veel van bovenstaande herken ik bij hem terug.

Zoals van alles beloven en het dan uiteindelijk niet doen. De was niet in de mand gooien maar erop. De laatste tijd zit hij erg met zichzelf in de knoop. Hij doet op dit moment werk wat hij niet leuk vind. Dus is druk bezig met solliciteren naar ander werk, maar weet niet goed wat hij wilt.

Helaas praat hij niet makkelijk over zijn gevoelens en geeft hij mij het gevoel dat ik alles verkeerd doe. Ook zijn stemming slaat om het minste en geringste om. Soms begrijp ik echt helemaal niks van hem. Maar laatst zei hij, dat hij mij ook niet begrijpt.

Ik lees jouw ervaringen en ik herken mijn vriend hierin. Ik heb helaas geen tips, maar zou wel graag met je in contact willen komen. Voor P Wat jij schrijf herken ik helemaal mijn man heeft precies de zelfde trekjes. We zijn dit jaar 12 en half jaar getrouwd en het gaat steeds beter tussen ons. Ik ben wel een burn-out verder trouwens en heb vaak gedacht om te stoppen met de relatie. Want het zuigt je soms wel leeg. Geen enkele baan is leuk geen enkele baas is leuk en als het even tegen zit schuift hij de schuld af.

Ook hij is er goed in om mij een schuldgevoel te geven over dingen of kan vanuit het niets heel sober zijn. Heeft hij iets gevonden dan gaat hij er geheel in op maar geeft het ook weer op na verloop van tijd en hoor je er niks meer van. En in gesprekken met confrontatie wordt altijd eerst de bal snel weer terug gekaatst.

Dus als ik zeg hem niet te begrijpen dan begrijpt hij mij opeens ook niet meer.. Maar ondanks alles hou ik veel van hem. We hebben 2 kinderen ook met adhd de oudste minder erg dan de jongste. Soms voel ik me wel eens moeder van drie kinderen eerlijk gezegd.. Wat heerlijk herkenbaar allemaal! Alleen in ons geval heeft mijn man het zwaar te verduren. Maar het leven is niet SAAI!! Wel moeilijk af en toe, maar ja ook heel uitdagend! Ben vanaf half oktober werkeloos, maar gelukkig mag ik in Maart weer aan de slag.

Weet dat geen enkel mens perfect is en dat ook niet moet willen.. Heel herkenbaar, ik en mijn partner hebben 3 kids en hoewel mijn partner meedraait in de maatschappij als doorsnee mens zonder een diagnose is het overduidelijk dat hij de dingen anders doet en ervaart als ikzelf.

Vergeetachtig, jazeker, ik doe dat wat hem allemaal niet ligt. Wij hebben een redlijke balans gevonden. Toch blijft het af en toe lastig in de relatie, ze zijn niet altijd even enthousiast te krijgen en leiden een eigen vast dagelijks ritme wat soms op hen alleen af lijkt af gestemd. Dan zijn ze standvastig en niet makkelijk te porren voor een en ander, daarentegen als zij een goed idee hebben praten ze als brugman om jouw te overtuigen mee te doen!

Maar wanneer iemand hun hulp vraagt staan ze altijd klaar. Ze kunnen onvermoeid met de kids spelen daar waar ik liever de benen languit gooi na een lange dag. Kortom om tot een goeie harmonie te komen moet je de positieve kanten omarmen en de minder leuke kanten niet al te zwaar laten tillen! Weet je Misha,het is niet zo dat dat helemaal aan jou ligt. Er zijn ook mensen die er wel mee om kunnen gaan cq de vindingrijkheid,het originele en sponane gedrag,van de adhd er wel op prijs stellen.

Anders zou een adhder geen vrienden hebben. Verder ben ik ervan overtuigd dat je de partner aantrekt waar je wat van te leren hebt. En het ligt aan een ieder zelf of hij of zij die uitdaging aan wil gaan. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat een partner eerlijk is. Ik ben bedonderd door een partner met antisociale trekken en dat lijkt me erger dan dat ik mijn huishouden op mijn eigen manier heb gedaan. Mijn kinderen zijn zelfs volgens mijn schoonvader goed door mij opgevoed,ondanks mijn adhd.

Kop op,wij zijn mensen met veel positieve eigenschappen en daar kunnen we trots op zijn! Met alle respect, maar ik ben het hiermee niet met je eens. Mijn vriend heeft heel veel mood swings en het zou te gek zijn als ik altijd mijn mond zou houden en op mijn tenen ga lopen. Het ligt uiteraard aan de situatie, maar als het te gek wordt dan trek ik toch echt mijn mond open, dan maar een discussie.

Ik vind dat ook de mensen met ADHD hun partner in hun waarde moeten laten en niet te pas en te onpas van humeur veranderen.

Op het moment dat er een discussie geweest is moet ik nog aflopen als hij zich al omgedraaid heeft het het vergeten is. Toch leert mijn vriend dat hij mij hiermee verdriet kan doen en hoewel hij zelden of nooit sorry zegt komt hij wel voor een kroel. Dat is zijn manier om mij te laten zien dat hij het vervelend vindt. Dus zo kan het dus ook.

Hallo Jeannette, Ik begrijp je reactie. Jee, even op je tenen lopen. En als dat even 26 jaar is? Zo lang loop ik al op mijn tenen, en niet alleen om zijn stemmingswisselingen, maar ook omdat hij hele lange tenen heeft. En dat om de lieve vrede te bewaren.

Ik vind het heel dapper van je, maar vraag mij af hoe lang je dat vol gaat houden! Hallo Annette, wat ik al tegen jeannette zei,ik heb mijn bericht nogmaals terug gelezen,en ik heb het verkeerd uit gelegd sorry.

Ik heb zelf ADHD en merk idd dat mijn vrouw er moeite mee heeft. Het is niet alleen het drukke en impulsieve, maar ook dat ik gewoon geen kritiek kan horen. Als ze teveel op mij aanmerkt ga ik direct in de verdediging en kaats gelijk terug.

Ook het verslavingsgevoelige en gebrek aan emotioneel inlevingsvermogen zorgen ervoor dat mijn vrouw soms wel mijn moeder lijkt. Ik baal hier van en zou willen leren om goed te communiceren zodat we niet steeds ruzie maken. Voordat ons huwelijk op de klippen loopt. Dat je het je bewust bent hoe je reageert en doet naar je vrouw toe is al een hele winst!

Als dit tot veel spanningen leidt tussen jullie en je bang bent dat dit uiteindelijk de relatie funest zou kunnen worden, zou ik zeggen: Als jij en je vrouw merken dat jullie er samen niet goed uitkomen, ga naar een relatietherapeut. Iemand die geen belang heeft bij jullie relatie een buitenstaander kan jullie beiden je bewust laten worden van hoe je gewend bent te reageren en doen. Die brengt een bewustwording op gang in hoe jullie met elkaar communiceren en waar het eventueel beter kan.

Wat een erkenning en thuiskomen hier… zo treffend het lijkt wel of ik bepaalde dingen zelf heb geschreven… Ik heb ook nog eens slaapapneu en rls dus in combinatie met altijd maar die drukte in mijn hoofd slaap ik maar 3 uur per nacht en dit al 4 jaar lang.. Oh kreunnn, mijn eerste reactie, sorry sorry…. Marcel… ik weet het niet. Soms wil dat wel eens helpen. Ik gebruik zelf af en toe oxacepam voor de nacht, als ik na veel onrustige nachten helemaal aan het eind van mijn latijn zit..

Zo kun je van alles bedenken… en heb je vast zelf ook al van alles ondernomen. Heel vervelend… vooral omdat rust zo belangrijk is voor ons gekke hoofd en buik. Jaja ik heb echt alles al geprobeerd…tot aan de hamer toe haha. Ben nu net aan het terug wennen van de slaappillen, had steeds meer nodig om toch te slapen. Maar het blijft lastig al die dingen bij elkaar…ben ook nog hooggevoelig dus teageer overal extra heftig op.

Dan toch maar goed aan de drank haha. Marcel Ben je gek. Je moett leren hard te zijn voor jezelf en overal extra mee oppassen. Ik gebruik zelden slaapmedicatie en zelden dat ik alcohol gebruik.

Vanuit die positie kan ik de hele rotzooi overzien. Enja, ik wiebel wel, gezellig dit, gezellig dat, ga zo maar door… en af en toe val ik door de mand, totaal remloos.. Misschien ook wel iets voor jou… ik noem dat veiligheid voor mezelf. Ik ben 64 jaar hard voor mezelf geweest, nooit geweten wat er met me aan de hand was. Hard zijn is de vorbode nan een depressie of burnout. Ben je noe helemaal, compassie, lief zijn voor jezelf, vragen om hulp, daar gaat het toch om in het leven??!!

Mijn vriend met ADHD had ook altijd moeite met slapen. En als hij dan sliep droomde hij ook nog eens heel heftig waardoor hij doodmoe wakker werd. Hiermee naar de huisarts gegaan. Die heeft hem 3mg Melatonine voorgeschreven voor de nacht. Dit is eens stof die mensen met ADHD niet genoeg aanmaken. Sinds hij hiermee is begonnen slaapt hij erg goed en wordt hij uitgerust wakker. Ook mijn man met ADHD reageert goed op de melatonine! Mijn man met adhd gebruikt sinds drie jaar melatonine om beter te kunnen slapen.

Melatonine wordt voorgeschreven als medicijn, maar is i. Dit veroorzaakt waarschijnlijk het te korte of verstoorde slaappatroon wat velen van hen hebben. Met dat pilletje is de slaapkwaliteit bij mijn man sterk verbetert. Echt lang slapen doet hij nog steeds niet. En zijn neiging om overdag te pas en te onpas slaapjes te willen doen soms van enkele minuten is er door afgenomen. Ik zie net je berichtje.

Heb je daar een speciale reden voor? Persoonlijk vind ik het niet prettig om persoonlijke zaken als emailadressen e. Als je een probleem hebt waar je graag over van gedachten wil wisselen, ben ik ten alle tijde bereid dat hier te doen. Mijn man heeft adhd en ik zit zo ongeveer met mijn handen in het haar. Jouw verhaal sprak me aan en ik hoopte ervaringen te kunnen uitwisselen. Dit forum is hiervoor geschikt, maar ik zocht een manier om dit te delen wat meer achter de schermen ligt.

Maar ik begrijp dat je je gegevens niet wilt delen. Dat was ook wel nog een puntje waar ik zelf ook mee zat. In ieder geval bedankt voor je reactie. Krista, ik denk dat je alles hier kan delen zonder dat je zo persoonlijk wordt dat namen, adressen etc daar aan toegevoegd worden. Het lijkt me zonde als je daar geen gebruik van maakt. Ik maak uit je woorden op dat je er behoorlijk doorheen zit. Alles is bespreekbaar, geen probleem.

Juist hier is zo mooi, omdat ook anderen er iets aan kunnen hebben. Als je leest dat het ook bij anderen niet altijd koek en ei is, maakt alleen maar dat je je niet zo alleen voelt daarin. Het is denk ik juist makkelijker als het in een bepaalde anonimiteit is. Hoe lang duurde het voor dat werkte? Ik neem nu ook melatonine en heb er geen goed gevoel bij, integendeel, nog meer hyper denk ik soms… Ik slaap amper en ben stilaan aan het breken….

WOUW wat een grote huismamer. Mijn naam is Jenny, ik ben 25 jaar en ik ben sinds kort een relatie aangegaan met een vrouw van 28 jaar met 2 kinderen. Ik vroeg me af of mensen ervaringen hebben in een relatie tussen twee mensen met AD H D of mensen kent die dit hebben, ik ben benieuwd hoe zij dit doen.

We zitten uiteraard nog in de beginfase, en wonen 2,5 uur van elkaar af maar we doen zoveel mogelijk om elkaar in het weekend te zien, al kan dat niet elk weekend natuurlijk. In het begin is het flink geknald tussen ons omdat onze verwachtingen niet hetzelfde waren. We kregen binnen 5 dagen 4x ruzie maar we hebben het helemaal uitgepraat en nu is het ook écht goed. Het is heftig tussen ons, alle emoties, maar we vinden het mooi. Er zijn nu geen botsingen meer en hebben duidelijke afspraken gemaakt.

Op dit moment geven we geen sticker aan wat wij hebben, we weten zelf heel goed wat we voor elkaar voelen en hoe gek we op elkaar zijn. Dat we geen sticker op ons plakken geeft op een bepaalde manier rust. Iemand nog tips, tricks? Misschien zijn we zelf wel ervaringsdeskundige hierin, maar ik vroeg me toch af of er mensen hier meer over weten. Ik wil het graag goed doen…. Gelukkig heeft ad h d ook zijn goede kanten op emotioneel vlak waardoor we wel heel hecht zijn en er wel veel passie in onze relatie zit.

Hallo, Mijn partner heeft ADHD, we zijn nog niet zo lang bij elkaar maar kennen elkaar wel al langer. Ik heb nooit eerder een partner met ADHD gehad en die van mij heeft het niet in de lichtste vorm zeg maar….

Over het algemeen is het goed te doen, ben gelukkig redelijk flexibel ingesteld en laat me niet zo snel gek maken. Het enige probleem dat bij ons, of bij mij dan in ieder geval, wel erg speelt is gebrek aan intimiteit. Het is zo raar, toen we gewoon nog wat met elkaar scharrelde voor de leuk, vlogen de vonken eraf, maar het lijkt erop dat naarmate de gevoelens dieper worden de intimiteit minder wordt, soms denk ik weleens dat hij er bang voor is… We gaan nu een half jaar met elkaar om en sinds 3 maanden dus echt een relatie.

Ik probeer dit weleens bespreekbaar te maken en hij geeft aan dat het niet aan mij ligt, maar ik voel gewoon een blokkade en heb moeite met he gevoel van afwijzing dat het mij geeft. Iemand anders hier ervaring mee of tips? Kan het zijn, nu jullie echt bij elkaar zijn, dat je relatie daardoor ook veel serieuzer is geworden en jullie minder tijd voor elkaar vrij maken?

Ik weet niet of jullie kinderen hebben, of de een kinderen. In mijn praktijk is dit een veel gehoorde klacht. Wat heel belangrijk is, zorgen dat je zo nu en dan tijd voor elkaar vrij maakt. Ga eens samen lekker uit eten. Heb je daar de financiële middelen niet voor, kook eens iets lekkers. Desnoods samen, of als hij uit zijn werk komt, eerst samen even een klein hapje, desnoods wijntje of ander drankje erbij en de kaarsjes aan, romantisch muziekje op.

Heb je kinderen, geef die eerst te eten en zorg dat ze op bed liggen en plan tijd voor jullie samen in. Geen tv aan, maar lekker samen een hapje eten. Is dit niet mogelijk, zet dan toch dat muziekje aan, geen tv, kaarsjes en ga samen op de bank zitten, lekker tegen elkaar aan. Start zelf een gesprek, dat kan ook gewoon small talk zijn, probeer terug te gaan naar de tijd, toen jullie elkaar net leerden kennen. Daardoor creëer je weer intimiteit en zal hij makkelijker los komen.. Een gebrek aan intimiteit, ligt vaak niet alleen aan de een, de ander kan misschien druk zijn met haar of zijn leven, waardoor het erin sluipt.

Ook kan het zijn, dat een relatie, zeker in het begin eng aanvoelt. Je gaat toch de rest van je leven met die ander verder en dat kan best beangstigend zijn. Zeker voor een man. Het kan ook andersom werken, een man kan ook het gevoel krijgen, dat hij zijn vrijheid op moet geven. Zeker als je net samen woont. In het begin is het leuk alles samen doen, maar dan geld ook voor vrouwen is het zaak een balans te vinden, in dingen samen doen, maar elkaar ook vrij laten.

Dus blijf sporten, je vrienden of vriendinnenavond houden. Doe je eigen ding, kijk je eigen tv programma.

Hey, Ik ben nu ook sinds een jaar samen met mijn vriend die dus ook een vrij extreme vorm van ADHD heeft. Hij heeft ook serieus slaapprobleem. Het was bij ons op intiem vlak exact hoe jij het hier beschrijft.. In het begin vonken en vuur, maar naarmate het serieuzer werd tss ons ging de intimiteit bergafwaarts tot helemaal niets meer. Ik had het hier heel lastig mee, want dat is de ultieme manier van je liefde uiten. Ik heb dit ook nodig om me goed te voelen in mijn relatie.

Het voordeel was dat we goed konden praten. Niet dat het op intiem vlak iets veranderde, maar ik kon begrijpen waarom.. Uiteindelijk bleek het vooral te gaan om het feit dat ik hem intimideerde in bed. Ik ben een heel zelfzeker persoon en dat schrikte hem enorm af. Hij was bang niet goed genoeg te zijn voor mij..

De onzekerheid over zichzelf nam hier dus de bovenhand en zorgde ervoor dat hij blokkeerde. Op een gegeven moment heeft hij heel diep gezeten door zijn insomnia en is volledig beginnen flippen. Zo extreem dat het tot opname in het ziekenhuis is gekomen. Sindsdien gelooft hij echt in onze liefde en is de intimiteit super!

We gaan samen op zoek naar elkaars fantasieën.. Ik lees dat veel mensen problemen met slapen hebben, ofdat dit nu inslapen is, of lekker door slapen. Veel ADHDers grijpen dan naar slaappillen of alcohol en in sommige gevallen naar de wiet. Het is een gegeven, dat mensen met ADHD geen eigen melatonine aanmaken. Melatonine is een lichaamseigenstof, die ervoor zorgt, dat je kunt inslapen en doorslapen. Hier zijn pilletjes voor die je bij een drogist of apotheek kunt kopen.

Veel stewardessen en piloten gebruiken dit al jaren. Hier zou je eens mee kunnen beginnen, wel is het zo, dat de pilletjes bij de apotheek en drogist die vrij verkrijgbaar zijn, een lage dosering hebben. De huisarts of de psychiater kan je een hogere dosering voorschrijven, ikzellf gebruik 2 mg per nacht. Het zorgt ervoor dat ik moe word en daardoor eerder in slaap val en dat ik dan niet lig te malen.

Ook slaap ik er beter mee door, nog niet helemaal, maar wel beter. De ziektekostenverzekering dekt dit niet geheel en er is een eigen bijdrage. Wat ik doe, is een recept voor 3 maanden vragen, waardoor de kosten meevallen.

Als je dit in grotere hoeveelheden besteld, hoef je maar eenmalig de apothekerskosten te betalen, dit rekenen ze omdat ze het medicijn klaar moeten zetten. Dat is een groot verschil en heb je voor 3 maanden in huis. Nogmaals Melatonine is een lichaamseigen stof, die wij ADHDers niet genoeg aanmaken, waardoor wij slaapproblemen hebben. Meer informatie hierover kun je op het internet vinden. Hierdoor hoef je geen andere middelen te gebruiken en zeker geen slaappillen, die verslavend kunnen worden.

Wat ook heel erg helpt, is elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan, zodat je routine opbouwt. Eerst douchen, wat al rustgevend is en dan naar bed. Geen tv aan, geen spannend boek lezen. Wat wel kan, om jezelf rustig te krijgen is een visualisatie oefening te doen, of een makkelijk spelletje spellen op je telefoon, ikzelf doe altijd even een spelletje Patience.

Een spelletje, niet doordraven, anders blijf je weer wakker, maar gewoon even iets ontspannends te doen. Het is trouwens bewezen, dat mensen die voor het naar bed gaan, dus niet vroeg op de avond, maar echt voordat je naar bed gaat, douchen, veel rustiger en relaxed zijn en daardoor beter in kunnen slapen.

Heb je wel eens 5-HTP gebruikt voor het slapengaan het helpt bij mijn kids en mijn man heel goed. Als of er op de uit-knop is gedrukt. Mijn moppie laaat me gewoon doorslapen en sluit als hij naar bed gaat alles af en draagt ja jullie lezen het goed me naar boven en legt me in bed.

Ben afgelopen zondg voor het eerst wakker geworden met het gevoel helemaal uitgeput te zijn. Heb een slaaptekort maar heb geen idee waarvan. Kan heel goed en heel lang slapen en overdag ook dutjes. Als je niet kan slapen zou ik geen medicijnen adviseren maar eens een keer echt goed jezelf uitleven.

Sport,fietsen,rennen,dansen en al je energie eruit gooien. Doe wel een sport wat je kan. Restantjes energie neem je mee naar de volgende dag. Oja ik ben marcella en 27 jaar en heb adhd en dan allebei de varianten dus zowel problemen met aandacht,impulsiviteit en hyperactiviteit. Liesbeth Rakhorst mooi dat je daar mee komt de verslaving o eerst peuk ojee teckel ligt in de weg. Mensen verslaving is een chronische ziekte met een kenmerk van terug val en is behandelbaar.

Ik heb sinds een paar maanden een relatie met een jongen die sinds 5 jaar ADHD heeft, nu heeft hij altijd hulp afgewezen en alleen zijn dagelijkse hoeveelheid ritalin geslikt. Het is vorig jaar december flink mis gegaan, hij kreeg last van angst en paniekaanvallen.

Deze heeft hij nu nog steeds af en toe al gaat het wel al stukken beter met hem. Heb nu namelijk het idee dat ik over een aantal maanden zelf helemaal op ben omdat het vrij veel energie kost om hem niet negatief te laten zijn of om hem zo ver te krijgen dat hij naar buiten wil en niet alleen binnen op de bank wil zitten.

Heb zelf al wel het een en ander gelezen over ADHD, maar kan bij het bij hem er niet uitkrijgen of hij nu last heeft van de symptomen of dat het misschien ook wel zijn karakter is.

Geef je eigen planning aan dat is heel belangrijk. En plan je eigen ontspanning zo dat je daar zelf energie van krijgt. Probeer flexiebel te zijn groetjes madelief.

Mijn vriend waar ik al 2 jaar me ga en een dochtertje mee heb heeft ook adhd. In het begin wist ik niet wat ik ermee aan moest klinkt misschien heel gemeen maar ik wist echt niet hoe ermee om te gaan. Ik merkte dat hij heel chaotisch is met onder andere nooit zijn kleren opruimen alles overal gooien, onhandigheid hij stoot constant iets om , vraagt veel aandacht waardoor hij alle energie uit me zuigt! Maar naast dit allemaal is het een schat van een jongen die weet hoe hij met zijn adhd om moet gaan ik heb het ook geleerd tuurlijk heb je momenten dat je het op wilt geven maar als je kijkt naar het positieve en niet in een hokje denkt komt het allemaal goed!

Anoniempje —- ik herken veel dingen. Soms raakt mijn energie behoorlijk op. Omdat ik altijd positief probeer te reageren en complimentjes te gebruiken. Ik ben gek op mijn man maar 1 ding is in een relatie met iemand die adhd heeft wel heel belangrijk. Behoud je humor en plan ook voor je zelf dingen die jij leuk vind.

Eigenlijk moet je in een relatie met iemand die adhd heeft over al rekening mee houden dus ook over al open voor kunnen staan. Maar ook je eigen grens aan geven is heel belangrijk. Ik vind het zelf heel moeilijk om heel duidelijk te zijn. Bijvoorbeeld wat je eigen planning is. Plan je eigen rust en je ontspanning in want daar haal je zelf ook energie uit. Als partner van een ADHD-er vind ik bovenstaande punten wel erg rooskleurig en erg uitgaan van het feit dat initiatief van de partner zonder ADHD moet komen.

Ik krijg er alleen maar een ongelovelijk baal-gevoel bij: Ik heb er vanalles overgelezen en filmpjes bekeken. Je hersenen werken anders maar er staat niet dat je hersenen niet werken. Beide partners hebben hun verantwoording. Structuur en duidelijkheid en weinig prikkels helpt enorm. Maak duidelijke afspraken die kort zijn schrijf op maak 1 moment in de week een vast moment om te praten over adhd.

De hele dag namelijk erover hebben is ook om gek van te worden hoor. Ik heb adhd en mijn partner niet maar we benaderen allebei mijn handicap met humor en proberen er allebei van te leren en mee om te gaan. Soms gaan de dingen ander dan hoe het hoort. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. Je zult er allebei over moeten praten en blijven praten en nogmaal mensen met adhd zijn eigenlijk superslim hyperfocus en als er nauwelijks prikkels zijn dan kunnen we behoorlijk wat aan.

Wat ik bedoel te zeggen is dat je als je een relatie hebt met een adhd er of add er, het heel belangrijk is om je eigen ruimte te creeren. Dat is zo al belangrijk in een relatie.

Ik bedoel niet dat mensen met adhd niet zelf met initiatief komen want ze zijn vaak juist heel vindingrijk en creatief. Je moet het alleen wel kunnen hendelen. Bij voorbeeld als je even rustig niks doet wilt je partner met adhd bij wijze van spreken effe de woonkamer veranderen. En als je er een hele dag op hebt zitten kan dat ruzie veroorzaken en ik bedoel dat je dan moet proberen er een positieve drai aan te geven en vrolijk te kunnen zeggen dan ga ik effe wat anders doen … bij voorbeeld.

Dat wil niet zeggen dat alles geoorloofd is. Men kan ons ook op de vingers tikken als we vervelend zijn of fouten maken, we zijn normale mensen, we hebben van alles een beetje meer, wat ons dan ook weer leuker maakt.

Dat gezeur om ADHD word ik echt niet goed van, de meeste van ons hebben een goed stel hersens, hoeven echt niet belerend aangesproken te worden en als die Madelief het storend vind dat haar partner op een verkeerd moment de kamer gaat veranderen kan ze dat maar aangeven en overleggen. En dat zeg ik als ADHD-vrouw hi hi! Het word tijd dat iedereen eens aan de slag gaat met zijn sterke kant en daar de nadruk op legt. Laten we gewoon leven en genieten van elkaar zoals we zijn.

Snap je wat ik bedoel. Het feit dat je adhd hebt daar kies je niet voor. Ik doe ook communicatietraining in groepsverband en daarin ben ik de enige met adhd en het is een hele opgave om iedereen aan het woord te latenDaar word IK af en toe ook afgeremd. Je zult dat nodig hebben want ik zie het namelijk zelf niet. Ik ben geen baby maar er zijn grenzen zowel bij mij als bij andere om me heen als ik iets niet leuk vind dan zeg ik het ook.

Dus waarom kunnen de anderen dat niet. Weet je als je niets tegen me zou zeggen dan ga ik maar door. Dus zowel voor mezelf als de ander is het mega fijn als je ff afgeremd word.

Niet snauwen als of ik als een hondje op de stoep poep. Zeg het gewoon als van mens tot mens. Het is een handicap in je hersenen en hoe meer je er over leest hoe beter je het gaat begrijpen. Iemand die blind is moet zich ook aan de wet houden. Maar we kennen niet altijd dingen zien hoe een ander dat ziet dus soms moet dat benoemt worden. Je hebt het wat beter omschreven dan ik. Ik heb gereageerd vanuit een impulsief gevoel. Het is wat ik bedoel.

Het moest me gewoon even van het hart want we zijn positieve mensen toch!. Ik vind mensen met adhd heel positief en optimistisch. Mijn beste vriendin heeft trouwens ook adhd en ik kan altijd erg met haar lachen. Mijn man heeft trouwens niet alleen adhd maar is ook zwaar depressief en heeft wisselende stemmingen sinds kort en hij wilt zijn medicijnen niet meer nemen. En ja iedereen heeft een gebruiks aan wijzing ….. Mijn man met ADHD en ernstige depressie is na Ritalin, concerta en dexamfetamine sinds afgelopen December gestart met welbutrin 1 tablet per dag van mgr: Het ging heel goed met hem, hij werd opgewekter, maar 4 weken geleden toch weer een ernstige dip.

Voelt zich prettiger, geen echte dips op dit moment en helemaal geen rebounds zoals bij Ritalin. Om beter en dieper te kunnen slapen gebruikt hij melatonine die hij inneemt als hij gaat slapen. Belangrijk bij medicatie voor depressiviteit is dat je het trouw slikt!! In de beginperiode kunnen de klachten nog hetzelfde lijken te zijn of zelfs toenemen, maar na gewenning kan tot 6 weken duren zal je zien dat je je beter gaat voelen!

Ik hoop dat je man toch bereid is zichzelf bij elkaar te rapen en het een kans te geven, die medicijnen. Probeer hem positief te stimuleren ze toch te slikken, het zal zo fijn zijn als hij weer wat licht aan het eind van de tunnel mag zien… En ik weet niet wat hij nu slikt, maar mijn man heft hier in ieder geval veel baat bij. Het is bij het zoeken typ je in: Sinds kort is er bij mijn man ADHD vastgesteld. Het kwartje valt eindelijk. Hij heeft wel eens gezegd dat hij het zou kunnen hebben, maar we hebben er verder nooit meer bij stilgestaan.

Nu stapelen de frustraties zo op dat we in relatie therapie zijn gegaan. En daar is naar boven gekomen dat hij weleens ADHD zou kunnen hebben. Hij heeft het typische ADHD gedrag. Vergeetachtig, je niet uit laten praten, humeur dat veranderlijk is, negatief over andere mensen en in het verkeer, verslavingsgevoelig, kleine leugentjes, confrontaties uit de weggaan, ergens aan beginnen en niet afmaken, beloftes niet nakomen en ga zo maar door.

De eerste jaren waren leuk samen, maar toen we kinderen kregen wilde ik structuur en dat is lastig met een ADHD-er. Ik heb hem best veel structuur gegeven en hij is echt al veel veranderd door mij, maar voor mij is het niet genoeg, hoewel ik wel zou willen dat het genoeg was.

Nu de diagnose is gesteld kan ik wel meer begrip hebben, maar het blijft gewoon lastig en ik denk dat er al veel schade is aangericht. Ik weet niet of ik het geduld nog wel heb om altijd maar te moeten regelen en organiseren en soms vind hij mij juist een control freak.

We zijn al 10 jaar samen en hebben 2 kleine jongens, waarvan ik denk dat die het misschien ook wel gaan hebben. Ik houd mijn hart vast! Ik ken mijn man al sinds zijn 18e, bepaalde zaken heb ik als normaal beschouwd of gedacht dat het aan mij lag, dat ik niet flexibel genoeg was, het verkeerd zag of niet genoeg begrip had; iedere keer weer dat stapje opzij doen en hem de ruimte geven.

Never a dull moment al die jaren…. Mijn man is de laatste jaren steeds meer het roer kwijtgeraakt, op ieder gebied. Ik heb een heel lieve man, ik hou ontzettend veel van hem en ik weet, hij van mij, maar hij heeft mijn grenzen niet gerespecteerd en mij heel veel verdriet gedaan.

Mijn man is hoogbegaafd en heeft een enorme drang naar het vergaren van kennis. Dat heeft hem denk ik gered, want hij heeft bijna elke opleiding afgemaakt en hij is daarbij een hardwerkend mens met een eigen bedrijf eenmans, inmiddels met een paar parttimers om hem te ontlasten.

Tijdens zijn laatste opleiding is alles gaan escaleren, nam geen enkele grens meer in acht, deed niet wat hij wel moest doen en deed wel wat hij vooral niet moest doen, met andere woorden: Wist dit zelfs nog goed te verbergen, want praat niet over hoe hij zich voelt en leek thuis op[ zijn eigen bekende wijze aardig te functioneren. Toen ik er twee jaar geleden achter kwam wat er inmiddels allemaal speelde en ik volledig in elkaar stortte, onze relatie zo goed als stuk was na 32 jaar huwelijk, zijn we via de huisarts bij psyq terecht gekomen.

ADHD met impulsiviteit, aandachtsstoornis en hyperactiviteit, een zeer ernstige depressie en grote relatieproblemen. We zijn nu twee jaar verder en we gaan het redden! We houden nog steeds heel veel van elkaar en zijn ervoor gegaan, al had mijn man de verhuisdozen al gekocht, want hij ging ervan uit dat ik elk moment een punt achter de relatie kon gaan zetten.

En hij zou daar ook begrip voor hebben gehad na alles wat hij uitgevogeld had. Maar hij was doorgedraaid, hij was zichzelf niet meer geweest, zo kende ik mijn man niet. Ik ben een paar dagen van huis geweest, sliep op de grond naast mijn pasgeboren kleinzoon. Toen ik hem een paar dagen daarna sprak en in de ogen keek wist en voelde ik het: Ik heb al mijn gevoelens opzij gezet en ben met hem meegegaan naar huis.

Ik kon en kan het niet, hem in de steek laten…. Ook mede dank zij onze volwassen kinderen en schoonkinderen, die zich op allerlei manieren hebben ingezet onze zoon steunt hem nu met zijn administratie en geldzaken, houdt hem bij de les hebben we het gered.

Al heeft elk kind mij los van de ander gezegd dat ze het zouden begrijpen als ik bij hem weg zou gaan en dat ze ons dan ook beiden zouden ondersteunen in die keuze. Ook onze eigen tomeloze inzet en de wil om er samen uit te komen, heeft ons gered.

We hopen nu weer voluit samen oud te mogen worden! Afgelopen nacht is ons 4e kleinkind geboren. En we zaten samen bij onze dochter, haar man en onze kleinzoon. Mijn man was 52 jaar toen de diagnose werd gesteld…. Zijn moeder is twee jaar geleden overleden, zij heeft dus nooit geweten waar ze vroeger tegenaan heeft gelopen toen hij klein was.

Ik hoop voor jou en je man dat jullie hier ook goed doorheen gaan komen. Je bent bang dat je kinderen ook ADHD zouden kunnen hebben. Ik ben van mening dat ADHD pas een probleem is als je niet goed functioneert , op welk gebied dan ook. Ik denk dat er heel wat mensen rondlopen op wie de diagnose van toepassing zou kunnen zijn, maar die het op hun manier prima redden in de maatschappij.

Zolang je je redt, zolang je tevreden bent en gelukkig met de manier waarop je leeft, hoeft ADHD geen probleem te zijn. Ik wil je alle sterkte toewensen, veel geduld, vertrouwen en vooral liefde, Liefs, janneke.

Hallo Janneke, Wat fijn voor jullie dat het nu beter gaat. Mijn man is 52 en wil er niets van weten maar weet zeker dat hij ADHD heeft. Hij heeft alle kenmerken. Hij heeft totaal geen zelfkennis of verantwoordelijkheid voor zijn daden naar mij toe. Hij kan heel erg kwetsen en kleineren van uit het niets. Dat maakt het voor mij soms onmogelijk om met zijn gedrag om te gaan.

Hij ziet totaal niets in. Ik ben zelf HSPer en heb fibromyalgie. Dat maakt het voor mij extra moeilijk. Ik moet stress vermijden en me rustig houden. Dat is naast hem onmogelijk. Jeetje zeg, dat is ook lastig. Wat ik wel heb geleerd is mijn grenzen aangeven. Blijf aangeven wat voor jou belangrijk is.

Laat niet met je sollen, hoe moeilijk je partner je het ook maakt. Uiteindelijk draait hij dan wel bij als hij merkt dat zijn gedrag geen succes heeft. Helaas, mijn man sinds 46 jaar, functioneert slecht vanwege zijn chaotisch brein. Hij krijgt nergens structuur in. Is sinds in de WAO en nu dan deze maand gepensioneerd. Hij maakt overal en altijd al sinds ik hem ken van een regelrechte puinhoop van.

Diagnose in , aan de medicatie. Gebruikt nu Concerta, maar door het vele alcoholgebruik zie ik dat hij vervalt tot een grombeer, een knorrepot, een roddelaar, een mopperaar, steeds jaloerser en een opruier, een stoker. Laatst moest hij voor de jaarlijkse keuring naar de huisarts, heeft hij zich 2 weken heel matig gehouden met drinken. Tót aan de uitslag, alles goed….? De bokkesprongen die gemaakt moesten worden om alles weer recht te draaien pfff.. Bleek dat hij had gedacht achtervolgd te worden,: Mijn man had zich totaal verdiept in het kopen van een nieuw fototoestel.

Gewapend met meer kennis dan de verkoper toog hij naar de winkel. Het gewilde toestel lag naar hem te lonken…, helaas, niet meer op voorraad…. Dan maar een second best…, ook niet op voorraad, bij de inmiddels vierde keus toestel wist onze zoon hem zover te krijgen van koop af te zien en thuis op internet te gaan kijken en daar eventueel 1e keus te bestellen.

Aldus geschiedde…, hij had wel een droge tong van het op hem inpraten…. Enfin, ik zou nog wel even kunnen doorgaan, na 34 jaar kan ik wel een boek schrijven denk ik. Maar never a dull moment, je emoties worden continue geprikkeld en er is altijd leven in de tent. En veel prikkels voorkomen Alzheimer zeggen ze nu weer. Dus ik denk dat ik daar weinig kans op maak, dus dat is dan ook weer een voordeel!

Maar het word luiheid bij mijn man???? Het is het laatste wat in me opkomt! Dat klopt Janneke, nooit rust, altijd bezig. Elke minuut kan ik voorspellen wat hij doet de hele week, altijd hetzelfde.

Dwangmatig dus en erg perfectionistisch. Hij kan dan ook geen kritiek verdragen maar wel geven. Vroeger liet ik over me lopen maar nu kom ik hem echt wel halverwege Gr. Na veel lezen begon het me steeds duidelijker te worden dat mijn partner ADD heeft. Zelf ontkent ze in alle toonaarden, en ook al leest ze er uiteraard niet over, het is gewoon niet zo. Huisarts, psycholoog — ze gaat er niet naar toe. Zwaar belaste familie-anamnese, maar ze heeft het niet zegt ze. Stemmingswisselingen, slecht slapen, wilde ideeen, vergeten, financiele miskleumen, grof taalgebruik, geen grenzen kunnen stellen, niets afmaken, eerst doen dan denken, het ligt vooral aan mij.

Vanuit haar beleving snapt niemand het en ik ben het prototype van een autist volgens haar. Wat rijden er toch veel spookrijders op de weg. Wat een herkenning van een hoop dingen zeg…Ik heb sinds kort een relatie met iemand die adhd heeft en mijn eigen kleine meisje van 8 heeft het ook…Ik moet zeggen dat ik veel aan deze verhalen van jullie heb..

Vanmiddag heeft mijn man de laatste afspraak voor een behandelplan. Het goede is dat hij zelf ook beseft dat het zo langer niet kan en daarom voel ik me eindelijk gehoord. We hebben beide een soort rust gevonden. En hopen op een nieuwe kans, want onze relatie hing aan een zijden draadje.

Mijn man is net 41 en voor hem is het een gek idee om na zoveel jaar te weten dat hij ADHD heeft. Maar alle puzzelstukjes vallen in elkaar. Zo klaar als een klontje. En ik ben blij dat we het nu weten, want hierdoor zullen mijn zoons die het eventueel ook kunnen ontwikkelen betere begeleiding en betere kansen krijgen dan mijn man. Het is eigenlijk heel triest voor mijn man, dat besef ik nu, ondanks dat ik heel boos ben geweest op hem.

Goedemiddag Rietje, ik denk dat jullie trots kunnen zijn op jullie allebei. Het begon heel gezellig alleen heb ik een hele zware week werken gehad en ben nog heel moe. We gingen nog laat even poolen, mn man wilt geen ritalin gebruiken hij vind alcohol veel fijner. Ik heb daar moeite mee alleen merkte hij aan mij dat ik een beetje moe van zijn gestuiter werd zeker als hij alcohol op heeft heeft hij geen rem meer.

Heel herkenbaar, gaat hier ook zo, door drank ontspant hij wat maar versterkt emoties en daar gaat het vaak fout. Daarom ben ik naar een psychiater gegaan en van mijn man geëist dat hij meeging. Zo heb ik hem gedwongen het bespreekbaar te maken.

Hij let er nu wel meer op en ik zeg gewoon wanneer ik het niet meer leuk vind. Jij moet je grens aangeven, dat is alles wat je kunt doen Gr. Dit is wel vervelend en erg egoistisch vind ik persoonlijk.

Mijn man heeft ook zo zijn nukken, maar wij wisten niet dat het adhd was. Onze relatie stond op springen en ik stond op het punt om weg te gaan en zo is bij ons het balletje gaan rollen.

Eerst relatietherapie en daar kwam naar buiten dat hij weleens adhd kon hebben dat vermoeden had hij zelf eigenlijk. Hij heeft het dus, maar hij intussen heeft echt voor zijn gezin gekozen. En dat is denk ik het het enige wat ons zou helpen.

Zolang hij dat niet wil zullen er problemen blijven. Hij probeert de dingen die juist problemen veroorzaken te mijden, hij zoekt hulp, gaat straks aan de medicijnen.

Hij probeert zijn leven weer op de rit te krijgen. Maar dat is wel iets wat hij zelf moet willen. Dus jou wat betreft jou man. Hij denkt niet aan wat het met jou doet. En dat is niet altijd makkelijk voor zijn omgeving. Mijn man is ook druk en luid als hij veel alcohol drinkt. Toevallig hadden wij een feestje en vroeg hem ook wat minder luidruchtig te doen.

Hij vindt dat hij gewoon zo is en dat is dan ook wel zo, maar hij is ook mijn partner waar ik me af en toe terecht voor heb geschaamd is nu bijna niet meer zo. Aan de andere kant vinden andere mensen hem eigenlijk wel erg gezellig, dus ik laat het dan ook gewoon maar en laat hem zijn wie hij is. En wijs hem dan achteraf op zijn gedrag als hij te ver is gegaan. Mijn drinkt gelukkig niet zo vaak veel , dus dat scheelt! Goedemiddag, ik heb sinds 2,5 maanden een relatie met een man die ADHD heeft.

En ik voel me uitgeput. Het zijn veeleer de dingen die hij op onbewaakte momenten zegt, die me zo bang maken en kwetsend zijn, waardoor ik alle vertrouwen in de relatie, langzaam opgebouwd, plots weer verlies… Bovendien heeft hij al een paar mislukte relaties achter de rug die wel zijn afgelopen, maar waar hij nog een voorbeeld aan neemt, en dus eigenlijk ziet als redenen waarom hij geen nieuwe relatie zou moeten beginnen.

Hij zegt me soms wel dat ik het goed doe, dat ik hem met rust laat op de juiste momenten en zo… Maar wanneer hij met een klein hartje zegt dat hij niet weet of hij deze relatie wel verder wil zetten, want dat hij steeds inwendig naar excuses zoekt om dit niet te moeten doen… dan breekt mijn hart alweer. Hij vroeg me in het begin eens om het niet te snel op te geven… en daaraan trek ik me steeds weer op, maar moet er niet meer zijn? Ik denk dat mijn vrienden mij maar 1 advies zouden kunnen geven moest ik hen de waarheid vertellen: En dat wil ik nu net niet… ik hou van hem!

Het eerste wat ik zou zeggen. Maar dat is altijd makkelijker gezegd als je er niet middenin zit. Ook ik heb een vriend met ADHD en het afgelopen jaar was zeer moeilijk. Ik heb er een paar keer bijna een punt achter gezet. Als ik naar mijn situatie als buitenstaander zou kijken, had ik ook tegen mezelf gezegd: Echter hadden we vorig jaar samen een huis gekocht.

Dit heeft mij op dat moment tegen gehouden anders was onze relatie over geweest. Wel hebben we twee weken afstand van elkaar genomen, omdat we gewoon elke dag dikke ruzie hadden om niets soms.

Wij hebben er keihard voor moeten vechten. En je moet er allebei achter staan en wederzijds genoeg van elkaar houden. Want dat heeft mijn vriend wel de hele tijd van mij gedaan. Even in het kort verteld over mijn situatie: Mijn vriend heeft vorig jaar zijn baan op gezegd en zat niet goed in zijn vel.

Na veel gedonder heeft hij uiteindelijk in gezien dat hij er niet zelf uit zou komen. Samen zijn wij toen naar een psycholoog gegaan. We hebben gesprekken samen gehad, en hij heeft gesprekken alleen gehad. Op dit moment zijn de gesprekken klaar. We zijn weer een stuk dichter bij elkaar gekomen. Maar vaak heb ik getwijfeld!! Ik blijf wel mijn eigen ding doen en geef goed mijn grenzen aan. Want dit is erg belangrijk!

Ik deed dit een tijd niet, en mijn energie raakte echt op! Geef jezelf de ruimte voor je eigen ding. Want anders ga je er aan onderdoor. En raak je op een gegeven moment zelf uitgeput. Dus bedenk goed voor jezelf. Hou je genoeg van hem om er voor hem te zijn. Want je zult altijd rekening met hem moeten houden. Want in zijn hoofd zien sommige dingen er anders uit, en kijkt hij heel anders tegen dingen aan.

Succes met de juiste beslissing te nemen!! In de uiteindelijke uitzending was ik niet te zien. Je neemt een heleboel ruw materiaal op en gaat dan snijden en knippen.

Van tevoren kun je dan geen beloftes doen over al dan niet uitzenden Zoals ik het uit haar blog begrijp, zou het gaan om een uitzending waarin zij met haar filmpje centraal stond.

Aangezien er maar 1 Hot Marijke is in Vlaanderen Dat de VRT niet helemaal ontkent. Er zijn opnamen gemaakt, alleen: Ik kijk amper TV en lees blijkbaar heel andere 'boekskes' dan jij Zelf lijkt ze ook niet meteen het type dat zonder contract even een paar uur in haar blootje op straat gaat rondwandelen voor een camera om al dan niet te dienen voor iemands afscheidscadeautje Denk je nu echt dat ik een cameraploeg van de VRT zou laten komen als het niet voor uitzending bestemd was?

Dat werd mij verzekerd, anders had ik uiteraard niet meegedaan. Waarom zou ik gratis een privé-filmpje laten maken voor een persoon die ik totaal niet ken? Dat is toch ondenkbaar! Noteer ook nog dat het helemaal geen wulps filmpje is: Dan zie ik helemaal geen reden om het filmpje niet uit te zenden. Dank voor je persoonlijke reactie!

Er is een fout opgetreden in dit gadget. Er zijn zat onderwerpen waar ik vandaag over zou kunnen schrijven. Dit onderwerp dateert ook alweer van een week geleden en heeft al in vele Vlaamse media gestaan. Het is mij echter totaal ontgaan vorige week.

Ik las het dit weekend pas op het blog van Hot Marijke. Omdat het toch wel een straf verhaal is dat vragen blijft oproepen, besteed ik er vanavond alsnog aandacht aan. Een oude foto van Marijke uit een oude Humo. Ik vertel de reden van de boosheid van Marijke vanuit haar optiek, zoals het in haar blog op http: Bij de VRT ontkent men alles. Tegenover haar en tegenover andere Vlaamse media.

Wat is het geval? Of ze een droomfilmpje zou willen maken dat zou worden uitgezonden. Diverse andere bekende BV's hadden al eraan meegewerkt. Bovendien zou het filmpje ook worden gebruikt voor het afscheid van een VRT-medewerker, een zekere Gilles, die met pensioen ging.

Of ze voor hem een aangepaste afkondiging kon maken. Marijke zegt ja en er wordt een filmpje geschoten naar haar idee. Ze wandelt naakt vanaf het strand van Knokke langs allerlei boetiekjes en ontmoet een man die voor haar een bontmantel aanschaft. Samen wandelen ze dan terug naar zee. Gilles vindt het een te gek filmpje, zo krijgt ze te horen. Alleen, een vertoning op tv zit er niet in. En nu zijn we bij het twistpunt aanbeland.

.


Erotische gay massage sexuele